Начало
Профил
Любими
Кошница
Меню
Кучета
Котки
Риби
Птици
Малки животни
Тераристика
ПРОМОЦИИ
Вземете -15% с Регулярна доставка

Транспортна клетка за куче TROTTER 3

5,0 от 5 2 оценки
Арт. № 060162_76_238
63.60 лв.
1 бр.
Добави
Trotter № 3 Предлагат се в следните размери в см: № 1 – 49 х 33 х 30 № 2 – 56 x 37.5 x 33 № 3 – 60.5 х 40.5 х 39   Kлетката или пластмасовата транспортна чанта са ...
Още информация
Няма оставени мнения за този продукт
Добави мнение
Информация за продукта

Trotter № 3

Предлагат се в следните размери в см:

№ 1 – 49 х 33 х 30
№ 2 – 56 x 37.5 x 33
№ 3 – 60.5 х 40.5 х 39

 

Kлетката или пластмасовата транспортна чанта са изключително важен аксесоар за всяко куче. Освен за транспорт те играят много важна роля при обучението на вашия домашен любимец. Всички водещи специалисти по обучение на кучета препоръчват използването им още от първия ден, в който кучето влезе във вашия дом и стане член на вашето семейство. В тях то се чувства в безопасност - това е "тяхното" място, където никой няма право да ги безпокои.

Клетката е и мястото за спане. Най-подходящото място за поставянето на "къщата" е в общата стая на вашето жилище. Също така чрез използването ѝ кучето се приучава към правилни хигиенни навици.

Клетката трябва да е с размери, подходящи за възрастно куче. В същото време не трябва да е прекалено голяма, за да не може то да използва единия ѝ край за тоалетна. Разчита се на инстинкта на кучето да се пази чисто.

Обучението на кучето с клетка е важно също и за безопасността на вашия дом и вашите деца, както и на него самото. Вие ще можете да оставяте кучето затворено в клетката по време на вашето отстсъствие. Така то няма да може да гризе кабелите на електрическите уреди и вашите малки деца няма да могат да опитват какъв вкус има кучешката храна.

****************************************************************

Изисквания за транспорт със самолет на всички животни (домашни любимци)

Транспортните чанти се одобряват от:

IATA (Международна асоциация на въздушното движение);

USDA (Съединени щати Департамент на земеделието).

Първото, което трябва да направите, е да проверите коя от двете е одобрена от вашата самолетна компания (почти всички одобряват и двете). Някой авиокомпании не са запознати с това, така че просто кажете ”Моята транспортна чанта е одобрена от IATA ” (или USDA). Ако те все още не са съгласни, направете справки и цитирайте текста от www.iata.org или www.usda.gov (изисквания http://www.aphis.usda.gov/lpa/pubs/travel.html)

Внимание:

  • Не се ядосвайте, че служителите не са информирани;
  • Не крещете и не се карайте;
  • Не ги оставяйте да ви обясняват, че имат собствени одобрени транспортни чанти (опитват се да спечелят пари на ваш гръб).

Просто следвайте инструкциите и пътуването на вашия домашен любимец ще е приятно, както и вашето. Всички транпортни чанти на този сайт са одобрени от IATA. Клетките Ihdra отговарят и на изискванията на USDA.

Изисквания към транпортните чанти:

  • Измерете животното от муцуната до опашката и добавете 10 см - транспортна чанта с такаква дължина е минималното изискване на превозвачите;
  • Измерете животното от пода до върха на главата (в изправено положение) и добавете 5 см - транспортна чанта с такава височина е минималното изискване от превозвачите. 

Ако тези изисквания не са спазени, никой превозвач няма да ви приеме.

Допълнителни изисквания:

  • Животното трабва да има чиста питейна вода;
  • Ако пътуването е над 1 час, трябва да има добре закачена за транспортната чанта табела с инструкции за хранене. Например ”Моля хранете (ТОВА... ) животно с (ТАЗИ...) храна по (ТОВА ... ) време.” Винаги използвайте времето по Гринуич в страната, за която ще пътува животното. 

Животните не обичат да разхвърлят дома си, така че сложете амбалажна хартия, кърпа или друга подложка, за да намалите вероятността да се изпишка директно на пода на клетката. Задължително го разходете преди полета, за да си “свърши работата” преди да го вкарате в транспортната чанта. Давайте успокоителните таблетки или лекарста (ако е необходимо) най-малко един час преди полета и не ги хранете с големи количества храна. Не слагайте животните в транспортната чанта до последната възможна минута. Така намаляте времето на престой в нея и вероятноста от схващане по време на полета. Сложете при кучето и любимата му играчка или нещо за хризане, за да има с какво да запълва времето си по време на полета.

Ако пътуването е дълго, проверете какви са възможностите за разходка и раздвижване на вашия домашен любимец. В този случай винаги прикрепвайте повод и нашийник за клетката. Изискванията за всяка държава може да са различни. Преди полета попитайте на летището какви допълнителни изисквания има за пренос на животни в съответната държава (ако има такива).

Преди полета:

1. Кучето трябва да е ваксинирано в рамките на последните 6 месеца преди полета, като ваксината срещу бяс е задължителна. Задължително от агенцията за билетите трябва да направят заявка за животното, защото има определени изисквания.

2. За самия полет ще ви е необходим сертификат за кучето за чужбина. Издава се само от държавните лечебници. Има давност 3 дни от датата на издаване.

3. В деня на полeта на летището носете имунизациония паспорт, а сертификата се презаверява от летищната ветеринарна служба.

Кучето пътува със закрепено копие на документите на самата клетка.

4. Преди полета ви теглят кучето и ви казват колко ще ви струва транспорта.

Подготовка на кучето преди пътуване: 

Оставете клетката/чантата няколко дни отворена вкъщи да посвикне животното с нея. След това го примамете постепенно да влезе вътре. В никакъв случай не го насилвайте, а сложете вътре някакво лакомство или го примамете по друг начин. След като свикне с клетката, можете да го затваряте за кратко и после да го пускате, за да разбере, че няма да стои там завинаги.

Възможно е при направата на Вашата поръчка, този продукт вече да е изчерпан. Ако съответния продукт липсва, ще се свържем с Вас на оставения телефонен номер или имейл. Ако продукта е наличен, той ще Ви бъде доставен в най-кратък срок.
Мнения на клиенти (0)
0,0
5 звезди
0%
4 звезди
0%
3 звезди
0%
2 звезди
0%
1 звезди
0%
Имате мнение за продукта?
Дайте оценка и напишете мнение
Добави мнение
Няма добавени мнения от клиенти
autoship-image

Абонамент регулярна доставка

Здравейте,
изберете как да се свържете с нас.