Начало
Профил
Любими
Кошница
Меню
Кучета
Котки
Риби
Птици
Малки животни
Тераристика
ПРОМОЦИИ
Вземете -15% с Регулярна доставка

Tetra CO2 Optimat Въглероден диоксид 12 мг

0,0 от 5 0 оценки
Арт. № 700651
28.50 лв.
1 бр.
Добави
Комплект въглероден диоксид, който подхранва водата и прави растенията здрави
Още информация
Няма оставени мнения за този продукт
Добави мнение
Информация за продукта

Tetra CO2 Optimat е въглероден диоксид, който осигурява добро и здраво развитие на растенията в аквариума.

Когато растенията се развиват добре, количеството кислород в аквариума се увеличава, а това от своя страна подобрява състоянието на рибките и жизнената им среда. Въглеродния диоксид не позволява да се образува варовик по листата и стените.

В комплекта има въглероден диоксид в разфасовка от 11 гр., 1 брой туба за разпръскване и 1 брой маркуч за свързване. Опаковката е подходяща за употреба при аквариуми с обем до 100 л

Начин на употреба:

Разпръскващата тръба се поставя на около 5-15 см под водата в аквариума. Мембраната му трябва да сочи нагоре.

 Разпръскващата тръба е пълна с вода преди подаването на въглероден диоксид. Маркучът се притиска върху свободния щуцер под мембраната и се свързва със съединителния накрайник на дозиращата глава на депата за въглероден диоксид.

Добре разпръскващата тръба, която е свързана с депото от въглероден диоксид, да се остави празна в аквариума за няколко часа през нощта. И после с натиск върху дозиращата глава да се напълни тръбата с въглероден диоксид. Дозирането е много прецизно. Въглеродния диоксид се разпространява в аквариума.

За да сте сигурни, че в тръбата има въглероден диоксид, обърнете внимание дали водата в тръбата намалява. Когато се напълни тръбата, водата се изтласква и намалява. Достатъчно е напълване един-два пъти на ден.

Когато искате да обезвъздушите разпръскващата тръба, трябва да я завъртите под водата, за да се премахнат външните газове като кислород и азот.

Ако мембраната се замърси или повреди, тя може да се почисти или подмени като се отстрани горния притискащ пръстен.

CO2 депото може да се разединява от маркуча, но над нивото на водата, за да не изтече вода от него.

ВАЖНО!

При разпръскване на въглероден диоксид да се избягва по време на осветлението да има каквото и да било аериране. Това се отнася и за допълнителните уреди към центробежната помпа. През нощта захранването с въглероден диоксид се спира, както и осветлението, защото растенията го приемат само при наличие на светлина. Аерирането е препоръчително да се прави през тъмната фаза.

Тестът в комплекта показва какво е съдържанието на CO2 в аквариума. Важно е да се проверяват стойностите на CO2, KH и pH, които са зависими една от друга. KH и pH се проверяват със съответни тестове на Tetra.

Препоръчителната концентрация на въглероден диоксид е около 5-15 mg/l

Важно е да се обърне внимание, че резервоарът е под налягане. Трябва да се пази от преки слънчеви лъчи и температура над 50 градуса. Не трябва да се отваря никога със сила или чрез изгаряне. Да не се пръска срещу пламък или нагорещени предмети

Възможно е при направата на Вашата поръчка, този продукт вече да е изчерпан. Ако съответния продукт липсва, ще се свържем с Вас на оставения телефонен номер или имейл. Ако продукта е наличен, той ще Ви бъде доставен в най-кратък срок.
Мнения на клиенти (0)
0,0
5 звезди
0%
4 звезди
0%
3 звезди
0%
2 звезди
0%
1 звезди
0%
Имате мнение за продукта?
Дайте оценка и напишете мнение
Добави мнение
Няма добавени мнения от клиенти
autoship-image

Абонамент регулярна доставка

Здравейте,
изберете как да се свържете с нас.