Начало
Профил
Любими
Кошница
Меню
Кучета
Котки
Риби
Птици
Малки животни
Тераристика
ПРОМОЦИИ
Вземете -15% с Регулярна доставка
Уникални катерушки за котки
10 уникални катерушки за котки
13.05.2018

За никой не е тайна, че котките обичат да се катерят, да не говорим, че с отглеждането в апартамент, именно това катерене е едно от малкото физически упражнения, което им е останало (а физическите упражнения са от изключителна важност за здравето им). 

Ако си мислите да си вземете котка или ако вече имате такава и ви е писнало да продира пердетата, има лесно решение: подберете правилната комбинация от катерушки за котки и само наблюдавайте купона, който ще настъпи. 

10 уникални катерушки за котки

На пазара се предлагат различни видове катерушки за котки: някои доста стандартни, които обикновено бързо доскучават на тези пъргави домашни любимци; както и някои уникални, които ще превърнат дома ви в мечтания котешки увеселителен парк. Тази статия е за вторите. 

У дома

На първо място ще разгледаме интересни котешки катерушки за дома — все пак, повечето от нас живеят в апартаменти и нямат градини, но това не означава, че котките ни не заслужават да се забавляват, нали? 

1. Рафтчета за катерене

Не искате котката да се катери по вашите рафтове, пълни с ценни за вас вещи? Е, тогава и вземете специално рафтче за катерене за котки — и на нея ще и е по-забавно. Рафтчетата за катерене се предлагат в много разновидности и може да са по-ниски или  по-високи, както и да включват хамаци, висящи топки, хралупи и други. Котките ги обожават, а ако имате повече от една котка в дома си, смело изберете нещо по-голямо и комплексно. 

2. Библиотека, приспособена за котка

Библиотеките, които са специално приспособени, за да може хем вие да ги ползвате, хем вашата котка да се катери и забавлява, са добър вариант за по-малки жилища, където ви се струва немислимо да поберете още една котешка джаджа. Обикновено те са широки много-модулни шкафове с допълнителни отделения, които дават възможност на котката да се катери и промушва, та дори и да си поспива в някое ъгълче на библиотечката. Понякога рафтовете в тях са стъпаловидно наредени, което прави катеренето още по-лесно и приятно. 

3. Стена за катерене 

Стена за катеренеАко случайно ви е останала празна или почти празна стена в дома ви, добра идея е да я пргодите за катерене за котката или котките си. Добре направените стени са не само функционални, що се отнася осигуряване на упражнения за домашния ви любимец, но и интересни от дизайнерска гледна точка интериорни решения, които ще направят дома ви по-ваш. Ако я допълните и с мостчета, които минават над стаята, под тавана, възможо е котката ви да ви обяви за най-добрия стопанин на света. 

4. Лабиринт за котки на тавана

И като си говорим за тавани, ако нямате свободна стена, която да уползотворите, със сигурност имате поне един свободен таван — под “свободен” имаме предвид основно “без скъпи висящи осветителни тела”. 

5. Катерушка кула

Кулите, както можете да се досетите и от името им, са по-високи катерушки, които обикновено са обвити в коноп или друг вид материя, по която котките могат да се катерят, използвайки ноктите си. Това е специфично катерене, което за домашния ви любимец напомня катеренето по дърво, което му е така присъщо. На-често кулите имат и допълнителни аксесоари, като места за полягване, висящи играчки и други. Отново, ако имате повече от една котка, инвестирайте в по-голяма и стабилна кула. 

На двора

Ако все пак си имате двор, той вероятно вече е едно от любимите места на вашата котка, особено в мързеливите слънчеви следобеди, но тези безумно яки катерушки ще превърнат пространството в истинска експлозия от емоции. Не, не само за котката ви, и за вас самите: пригответе се да се смеете много и да снимате видеа с телефона си, защото Интернет си умира за клипчета на забавни котки. 

6. Катерушка мост между дърветата

Да си имаш мостове под тавана в супер, но да си имаш мостове между дърветата на двора: е, това вече е забавлението, което ще привлече всички котки в околията към вашият дом. Такива катерушки обикновено идват с различни модулни опции и вие сами можете да си изберете кое е най-подходящо за вас. Направени са така, че да са лесни за монтиране. За съжаление, обаче, все още не се срещат много в България: може да ги поръчате през любимия си зоо-магазин (свържете се с нас тук) или да поискате да ви ги изработят, което би било по-скъпия и трудоемък вариант. 

7. Лабиринт около къщата

Съществуват и интериорни лабиринти за котки, но те, разбира се, са много по-малки и семпли. Ако искате да предоставите на домашния си любимец наистина качествено забавление, по-добре монтирайте лабиринт в двора, около къщата си. 

Тези лабиринти представляват комплексна комбинация от модули, които дават възможност на котките да се катерят, промушват, скачат, драскат и даже полягват насред пътя (че за къде да бързаме?). Лесни са за монтиране и могат да бъдат пригодени за всеки тип и размер градина. 

8. Стълби за катерене до прозореца

Дори и без стълби, много вероятно е котката ви да скача през прозореца или да го използва като входна врата, но защо не улесните този процес? Стълбите за катерене до прозореца са не само забавни, но и гарантират известна безопасност. Точно както и останалите катерушки за котки, които споменахме, те обикновено имат допълнително отделения, които да направят изкачването още по-весело. 

9. Дървена кула 

Дървената кула за котки е чест избор и за интериорна катерушка, но външното пространство ви дава възможността да изберете някоя много по-висока и много по-забавна такава. Ако я поставите стратегически между дървета или други подходящи за катерене обекти в двора ви може да създадете уникално цялостно изживяване за домашния си любимец. Не забравяйте да се уверите в безопасността на крайния резултат. 

10. Цялостна катерушка в клетка 

Ако искате котката ви да се наслаждава на двора ви, но се притеснявате да я пускате свободно да се разхожда където си реши (съвсем оправдан страх, предвид това, че нищо не може да спре отките да забегнат в каквато искате посока), тогава най-доброто решение за вашия двор е цялостна катерушка в клетка. Такива можете да намерите както в по-малки, така и в по-големи размери; по-опростени като възможности, както и по комплексни. Ако се чудите какво да изберете, основния фактор, който трябва да вземете предвид е колко активна е котката. 

Още публикации
Храна Platinum! Платинен стандарт в храните за домашни любимци!
01.04.2024
Храна Platinum! Платинен стандарт в храните за домашни любимци!
Всички ние знаем колко важна е висококачествената храна за домашни любимци за тяхното здраве. Когато става въпрос за хранене на нашите домашни любимци, няма компромиси. Platinum се отличава с ИНОВАТИВ...
Взимане от магазин с ДОПЪЛНИТЕЛНА ОТСТЪПКА!
20.10.2023
Взимане от магазин с ДОПЪЛНИТЕЛНА ОТСТЪПКА!
Знаете ли, че при всяка направена от вас поръчка, която идвате да вземете лично в един от ТРИНАДЕСЕТТЕ ни физически магазини в София, получавате ЦЕЛИ 5% допълнително от крайната сума? Ето и как став...
НОВО КУЧЕ У ДОМА! ПОДАРЪК за здравословен старт
16.01.2023
НОВО КУЧЕ У ДОМА! ПОДАРЪК за здравословен старт
Petmall.bg е верен приятел на Вас и Вашият домашен любимец от първия ден заедно! Кученцето ви си е намерило ЧОВЕКА, а вие своят НАЙ-ДОБЪР приятел!        За да отпразн...
Регулярна доставка
19.05.2022
Регулярна доставка
„О, не! Забравих да взема храна за кучето!” Случва ли ви се да забравите покрай всички задачи да вземете храна за домашния любимец или да установите, че пакета с храната е празен, а не ст...
autoship-image

Абонамент регулярна доставка