Начало
Профил
Любими
Кошница
Меню
Кучета
Котки
Риби
Птици
Малки животни
Тераристика
ПРОМОЦИИ
Вземете -15% с Регулярна доставка
Алергии, пшеница, царевица и соя, или защо да помислим за grain-free храни?
Алергии, пшеница, царевица и соя, или защо да помислим за grain-free храни?
30.11.2016

Измененията в околната среда са факт, с който ние хората се сблъскваме ежедневно. Малко от нас се замислят обаче, че и нашите четириноги приятели, са чувствителни към негативните ефекти на съвременния ни свят. Различни фактори въздействат върху живота и организма на кучетата- все по-често наблюдаваме много сериозни заболявания да се появяват в техния живот. Разбира се лечението им е сложно, често доста скъпо и не на последно място мъчително както за тях, така и за стопаните им.

За да се опитаме да избегнем отрицателното влияние на околната среда върху домашните любимци, е изключително важно да има правилно хранене със специализирана гранулирана храна, която има свойството да действа като превенция против множество болести.

Към днешна дата има много марки на пазара, които се стараят да разработват  висококачествени храни, богати на месо, витамини и минерали. Нова тенденция в храненето на домашните любимци е навлизането на храните „ без  зърнени култури и без глутен(grain-free) „.  Отстранявайки зърнените култури от менюто на кучето, включително и ориза,  му  се дава възможност да се храни с високопротеинова храна,  с нисък гликемичен индекс, които две неща в комбинация,  водят по пътя към  поддържане на здравето на животното и доброто му телесно състояние. Глутенът както и при хората може да причини алергии и затова, ако кучето е склонно към алергични реакции е по-добре да се избягват храни съдържащи глутен, зърнени култури и пилешко месо.

Отлично съчетание на описаните характеристики може да открием в чешката храна за всички породи Brit Care Grain Free Venison.

Защо Brit Care Grain Free Venison  е хипоалергична храна?

Използването продължително време на някои видове протеини в кучешката храна е довело до възникването и увеличението на хранителни алергии. Част от тези протеини са пилешко, говеждо и свинско месо. Избягването на тези алергени и елиминирането на пшеница, царевица и соя , намаляват риска от заболявания и помага да се предотврати появата на непоносимост към храни и силни алергични реакции.  Brit Care избират и залагат на еленското месо като източник на силен, вкусен и хипоалергичен протеин. Допълнение към еленското месо са и картофите, които не дразнят стомаха и не образуват газове. Също така към тази комбинация се слага и супер- храната морски зърнестец, който е рекордьор по съдържание на Витамин C, съдържа множество други витамини и етерични масла, полезни киселини и има силно антиоксидантно действие.

Специалната грижа на Brit Care Grain Free Venison  помага на кучетата, когато преминават през периоди, в които страдат от различни проблеми и  създава отново комфортна вътрешна среда за тях и се справя с възникналите симптоми.

Как може да разберем, че кучето ни има проблем и страда?

Ако има честа диария, загуба на апетит или пък повръщане, често показва слаб интерес към храната или става апатично след ядене, козината е загубила блясък и е твърда, кожата е зачервена или раздразнена, всеки един от тези симптоми е признак, че кучето Ви е има силна чувствителност, която може да се регулира с помощта на подходящата храна. В помощ за Вашия домашен любимец Brit Care създава специалната формула за чувствителни и капризни кучета- Brit Care Grain Free Venison  . В тази храна от Brit Care  изолират най-масовите съставки в кучешките храни, които са и източници често случаи на алергии и проблеми. Също така подбират внимателно съдържанието на протеина и останалите съставки, за да може да се намали максимално риска от непоносимост към храната и алергичните  реакции.

Когато се установи, че кучето има проблем  предизвикан от храната и определени съставки в нея, трябва да имате предвид, че смяната на суха храна не е достатъчна. Съставката, която предизвиква негативната реакция в организма на любимеца Ви, трябва да се отстрани от всеки  друг елемент от храненето му, а това  включва лакомства, наградки, консерви и пастети.

Наблюдавайте внимателно поведението на кучето Ви, неговите екскременти и кожата и козината му. Това са първите места, в които може да откриете, че то е със силна чувствителност и че има нужда от промяна в ежедневното му хранене. Навременната намеса от Ваша страна е от голямо значение за бързото отстраняване на проблема и осигуряването на здравословен живот на любимото Ви куче.

 

 

 

 

Още публикации
Храна Platinum! Платинен стандарт в храните за домашни любимци!
01.04.2024
Храна Platinum! Платинен стандарт в храните за домашни любимци!
Всички ние знаем колко важна е висококачествената храна за домашни любимци за тяхното здраве. Когато става въпрос за хранене на нашите домашни любимци, няма компромиси. Platinum се отличава с ИНОВАТИВ...
Взимане от магазин с ДОПЪЛНИТЕЛНА ОТСТЪПКА!
20.10.2023
Взимане от магазин с ДОПЪЛНИТЕЛНА ОТСТЪПКА!
Знаете ли, че при всяка направена от вас поръчка, която идвате да вземете лично в един от ТРИНАДЕСЕТТЕ ни физически магазини в София, получавате ЦЕЛИ 5% допълнително от крайната сума? Ето и как став...
НОВО КУЧЕ У ДОМА! ПОДАРЪК за здравословен старт
16.01.2023
НОВО КУЧЕ У ДОМА! ПОДАРЪК за здравословен старт
Petmall.bg е верен приятел на Вас и Вашият домашен любимец от първия ден заедно! Кученцето ви си е намерило ЧОВЕКА, а вие своят НАЙ-ДОБЪР приятел!        За да отпразн...
Регулярна доставка
19.05.2022
Регулярна доставка
„О, не! Забравих да взема храна за кучето!” Случва ли ви се да забравите покрай всички задачи да вземете храна за домашния любимец или да установите, че пакета с храната е празен, а не ст...
autoship-image

Абонамент регулярна доставка