Начало
Профил
Любими
Кошница
Меню
Кучета
Котки
Риби
Птици
Малки животни
Тераристика
ПРОМОЦИИ
Вземете -15% с Регулярна доставка
Top 9 saita za obyawi za kucheta w Bylgaria
Топ 9 Сайта за Обяви за Кучета в България
30.10.2017

Както при всяко друго нещо в Ерата на Интернета, и при решението за взимане на куче пръв помощник е Гугъл. Вадите телефона или сядате на компютъра и започвате да разглеждате обява след обява, а само след няколко минути десетки въпроси нахлуват в главата ви: тези обяви актуални ли са още; как да знаете, че кученцата са в добро здраве и добре гледани; как да сте сигурни, че са породисти (ако това е важно за вас); дали това е справедливата им цена (ако купувате); как да си вземете кучето, ако си харесате такова от другия край на България и т.н.

Дам, Гугъл може да е объркващо място. Затова ние от ПетМол, вярвайки, че всеки дом заслужава домашен любимец, се разровихме вместо вас и направихме списък с 9-те най-добри сайта за разглеждане на “кучешки” обяви. Те включват обяви за продажба, както и такива за осиновяване, така че със сигурност ще намерите вашият четирикрак приятел там.

Ако ще купувате

Когато става дума за породисти животни, най-вероятно ще намерите каквото търсите сред продаващите. Проверете в следните сайтове и категории.

OLX

Много хора не знаят, че в OLX, освен да продадете ненужни вещи, могат да се продават и домашни любимци. Всъщност, сайтът има специална секция за това -- Животни / Кучета -- където можете да откриете голямо разнообразие от породи.

Ще намерите както обяви от хора, така и такива от развъдници и магазини. Все повече хора са на мнение, че купуването от развъдник не е добра идея, но ако само там можете да намерите каквото търсите, изборът е очевиден.

Добра идея е да маркирате мястото, където сте, или поне районът, за да търсите наблизо. Дори и да има как да се достави животното в цяла България, този тип доставки не са от най-приятни изживявания за вашето кученце -- по-добре му го спестете.

Ало.БГ

Едно време чрез вестниците Ало, Ало се търсеше основно работа, но днес в сайтът им можете да си намерите и сладък домашен любимец. Ето и линк към секцията Кучета - Продава, където много по-голямата част от обявите са от частни лица. Тъй като купуването на домашно гледано кученце винаги е добра идея -- стопаните на майката най-вероятно са се грижили с много по-голямо внимание за тях, отколкото биха го правили в един развъдник -- това е изключително добра новина за куче-търсачите.

Отново ще намерите голямо разнообразие от породи, а ще видите и цените веднага -- докато на част от другите сайтове много от обявите са “по договаряне”. Лично ние смятаме, че винаги трябва да има цена, когато обявяваш нещо за продан -- чувстваме, че обявите, в които ще се договаряме, се опитват да ни изпързалят преди дори да сме ги погледнали. Е, разбира се, ако вас ви бива в договорките, това може да са любимите ви обяви -- в такъв случай това може би не е вашият сайт.

Интересното при Ало.БГ е, че в категорията Домашни Любимци имат и секция Подарява, а дори и Търси Се. Има също и Купува, та ако не намирате каквото търсите, пробвайте по обратния начин -- публикувайте обява и някой може да се свърже с вас.

Базар.БГ

Базар е правилният за вас сайт най-вече ако знаете точно каква порода искате. Търсачката им ви позволява да я намерите веднага и да разглеждате обяви само от нея. Интересното е, че обявите доста варират в цените дори и на една и съща порода -- разликата стига до 300-400лв, особено при по-популярните малки до средни кучета.

Ако не сте решили нищо по отношение на породата, може да си разглеждате и обобщената страница, където даже ще попаднете и на Подарява Се от време на време. За разлика от Ало.БГ, Базар нямат отделна категория за осиновяване на животни.

555

Ако Базар е подходящ за хората, знаещи каква порода търсят, то 555 е направен специално и единствено за такива хора. Тяхната първоначална страница представлява дъъъъъъъълъг (доста по-дълъг от този на Базар) списък с породи, като дори и на пръв поглед е очевидно, че сайтът предлага от всичко по много. Това, че са подредени по азбучен ред, определено е от полза. Накрая на списъка ще видите и Други и Неизвестна Порода. В неизвестна порода повечето животни са за подаряване.

Безплатно

Не се оставяйте заглавието да ви подведе -- в Безплатно не се предлагат безплатни кученца, името на сайта е такова защото обявите са безплатни.

В този сайт, най-удобните инструменти за търсене са сортирането по местоположение, както и подреждането на обявите според цените. Отгоре на това обаче той предлага и много допълнителни критерии за търсене, които определено биха помогнали на повечето хора: порода, ваксинация, обезпаразитяване, възраст и др. Освен да правят вашият живот по-лесен, всички тези категоризации спомагат и продавачите да се замислят за това какво предлагат и, за да са по конкурентно-способни, да подобрят грижата за кучето.

Неудобното е, че на първо четене, наред с обявите за кучета се появяват обяви за нагръдници, каишки, купи и какви ли не аксесоари.

Зор.БГ

Търсачката на Зор.БГ не предлага много начини за намиране на именно това, което търсите, но поне може да изберете местоположението. За сметка на това обаче, сайтът е пълен с обяви за разнообразни породи, повечето за малки кученца и предимно от по-популярните в момента породи като френски булдог и кавалер Кинг Чарлз шпаньол. В сравенение с другите сайтове, които споменхме, цените тук ни се струват по-ниски.

Лапички

Със сигурност не най-добре структурираният сайт за обяви, но пък пълен с всякакви сладурковци. За да видите цени, ще трябва да цъкате на обявите една по една. За сметка на това Лапички е единствената платформа където, ако си промените мнението за кучето, може да разгледате опции за какви ли не други животинки.

Ако ще осиновявате

В България най-сетне започнахме да отваряме умовете и сърцата си за идеята за осиновяване на животно. Не, че има нещо лошо в скъпите, породисти кучета, но ползите в осиновяването на животно, което в противен случай би било бездомно или даже би загубило живота си, са неоспорими. Освен, че си прибирате едно юначе напълно безплатно, получавате верен приятел и моралното удовлетворение, че сте спасили друго същество от ужасно съществуване или смърт.

Ако сте решили да постъпите именно така, ето две опции, които да вземете предвид.

БезДом.Инфо

В този сайт можете да намерите както малки, така и големи кученца от цялата страна. Някои обяви са пуснати от хора, а тук там се намират и обяви пуснати директно от приюти. Повечето кученца си нямат порода, но е очевидно, че са по-големички. Ако искате да избегнете несигурността до колко ще порасне домашният ви любимец, изберете си голямо на възраст куче.

Приютът във вашия град

Докато повечето приюти не постват актуални обяви на всички животни за осиновяване (поради простата причина, че кученцата се променят много бързо, както и обстоятелствата покрай тях), един бърз поглед на сайта на приюта във вашият град ще ви даде добра представа за процедурата по осиновяване, както и къде можете да разгледате сладурите. Ако все пак искате информция преди да отидете на място, най-добре се обадете и поразпитайте -- никой няма да ви откаже информация.

Надяваме се след като сте разцъкали всички тези сайтове, да сте си избрали точно вашия домашен любимец. Ако е така, не забравяйте да му подсигурите това, от което се нуждае. Всички видове храни и аксесоари за кучета, които могат да ви дойдат на ум, са на ваше разположение тук.

Още публикации
Храна Platinum! Платинен стандарт в храните за домашни любимци!
01.04.2024
Храна Platinum! Платинен стандарт в храните за домашни любимци!
Всички ние знаем колко важна е висококачествената храна за домашни любимци за тяхното здраве. Когато става въпрос за хранене на нашите домашни любимци, няма компромиси. Platinum се отличава с ИНОВАТИВ...
Взимане от магазин с ДОПЪЛНИТЕЛНА ОТСТЪПКА!
20.10.2023
Взимане от магазин с ДОПЪЛНИТЕЛНА ОТСТЪПКА!
Знаете ли, че при всяка направена от вас поръчка, която идвате да вземете лично в един от ТРИНАДЕСЕТТЕ ни физически магазини в София, получавате ЦЕЛИ 5% допълнително от крайната сума? Ето и как став...
НОВО КУЧЕ У ДОМА! ПОДАРЪК за здравословен старт
16.01.2023
НОВО КУЧЕ У ДОМА! ПОДАРЪК за здравословен старт
Petmall.bg е верен приятел на Вас и Вашият домашен любимец от първия ден заедно! Кученцето ви си е намерило ЧОВЕКА, а вие своят НАЙ-ДОБЪР приятел!        За да отпразн...
Регулярна доставка
19.05.2022
Регулярна доставка
„О, не! Забравих да взема храна за кучето!” Случва ли ви се да забравите покрай всички задачи да вземете храна за домашния любимец или да установите, че пакета с храната е празен, а не ст...
autoship-image

Абонамент регулярна доставка