Изберете вашата държава и език
 

Натурална суха храна Ownat Ultra Мaxi Adult с пряснo пилешко и пуешко месо, за пораснали кучета от големите породи

Арт. № s_11181
В наличност
3.71 от 5 7 оценки
Оцени този продукт
Специално създадена да задоволи хранителните нужди на порасналите кучета от големи породи (от 26 кг инагоре)
:
3 кг. 13.40 лв. / кг.
40.19 лв.
0.00 лв.
1
Buy with 20% discount
Описание

Специално създадена да задоволи хранителните нужди на порасналите кучета от големи породи (от 26 кг инагоре). По-големите гранули стимулират дъвченето и карат кучетата да се хранят по-бавно.

Състав:

Прясно пилешко и пуешко месо * (30%), дехидратирано пилешко месо (20%) пилешка мазнина (консервирана с естествени антиоксиданти) цял грах *, сушен сладък картоф *, пълнозърнест ориз *, корени от маниока *, сушена сьомга (2,5%), бирена мая *, хидролизиран животински протеин (2%), яйца*, ленено семе *, масло от сьомга (консервирано с естествени антиоксиданти), прясна ябълка * (1%), пресни моркови * (0.5%), прясна тиква * (0.5%), каменна сол *, корени от цикория (FOS) *, пулпа от цвекло, морски водорасли *, юка шидигера, боровинки *, зелен чай *, ехинацея *, лайка *, копър *.

Отбелязаните с „*“ са изцяло натурални съставки.

Една от най-интересните съставки е Юка Шидигера (Yucca Schidigera).

Юка се твърди, че е използвана в натуралната американска билкова медицина като лек за пърхот, главоболия и артрит. Също така се използва от векове за дезодорант и за направата на сапун. Проучванията показват, че добавянето на Yucca Schidigera към храната на животинките (включително храната на вашия домашен любимец) може да помогне за здравето на ставите. Юка има висок брой юка сапонини и полифеноли, които да помогнат за намаляване на възпалението на ставите. Юка е изцяло природна съставка, която предлага антиартритни и противовъзпалителни свойства.

Аналитични компоненти:

Протеин 30%, съдържание на мазнини 16%, сурови влакнини 2.7%, неорганични вещества 7%, влажност 8%, калций 1.5%, фосфор 1.1%, Омега 6: 2%, Омега 3: 0.6%, калций: 1.2%, фосфор: 0.8%.

ДОБАВКИ / KG: Хранителни добавки:

Витамин А 18 000 IU, Витамин D3 1 500 IU, Витамин Е 90 IU, Витамин С 100 mg, 4 mg, Манган (38 mg, Цинк (цинков оксид) 100 mg, Желязо 30 mg, цинк  7,5 mg, йод (калиев йодид) 3 mg, селен 0,2 mg. С естествени антиоксиданти.

Целия екип Ownat има истинска страст към домашните любимци и са убедени, че основата за тяхното здраве и благополучие започва с ИСТИНСКАТА храна. Точно това е и основата на тяхната формула от естествени храни. Целта на Ownat е да имате у дома си най-доброто за вашите домашни любимци.

Ownat се стремят да приготвят рецептите си с внимателно подбрани, качествени, местни и натурални съставки. Храните винаги се приготвят с пресни меса и риба, които осигуряват протеин с по-висока биологична стойност. Всички те са произведени по специален начин, така че да запазят всички хранителни вещества, които съдържат.

Намират се в район, който е изключително богат на земеделски ресурси. Това позволява на Ownat да получават голяма част от основните съставки (месо, зеленчуци) в непосредствена близост. Всички продукти са свежи и с най-добро качество, благодарение на местните доставчици. Търсят и внимателно подбират най-добрите съставки за всяка рецепта.

Прозрачност на състава

Ownat винаги уточняват състава на своите храни, като посочват всички използвани съставки и ясно подчертават кои от тях са естествени.

Кога смятаме съставката за есествена?

За да разглеждаме дадена съставка като естествена, Ownat следват критериите на FEDIAF „Добри практики“ (Европейска промишленост за храни за домашни любимци).

Ползи от използваното, в храните на Оwnat, прясно месо

За да могат кучетата и котките да получат 100% от ползите на месото, то е от съществено значение, месото да бъде напълно свежо и прясно. Тогава то осигурява:

  • Протеини с висока хранителна стойност

Това са протеини с висока биологична стойност, тъй като те съдържат всички незаменими аминокиселини, които са необходими за правилното развитие и функциониране на организма на кучетата и котките.

  • По-висока смилаемост

След яйцата, прясното месо се нарежда на второ място по смилаемост за кучета и котки. Организмът използва по-висок процент хранителни вещества, като генерира по-малко отпадъци и следователно намалява обема на изпражненията.

  • По-добри вкусови качества

Месото от домашни птици е една от най-апетитните съставки, която придава естествено предпочитан вкус за всички кучета и котки.

 ПРОТЕИНОВ ПРОИЗХОД: Прясно месо – изборът на OWNAT.

Ownat предимно използват прясно месо от домашни птици (пиле и пуйка), тъй като те имат по-висока биологична стойност и съдържат всички основни аминокиселини, с най-високо съотношение на усвояемост (след яйцата).

Използват цели парчета месо заедно с мускула, костите, хрущялите, тъй като всички те съдържат витамини и минерали, необходими за животното. Естествено, НЕ се включват съставки като пера, крака или клюнове.

Често в рецептите на Ownat се използват и риба, агнешко и прясно свинско месо, които също са с висока биологична стойност за определени породи.

Списък с всички НАТУРАЛНИ съствавки, включени в рецептите нa Ownat.

   

                 Прясно месо                                      Кафяв ориз                                 Свежи плодове
протеини с висока хранителна                     високо смилаема                    богати на антиоксиданти
                 стойност                                               съставка

           

                   Яйца                                      Бобови растения                                  Ечемик и овес
високо смилаеми протеини     зеленчукови протеини и витамини        природен източник на фибри

       

               Бирена мая                             Свежи зеленчуци                                Ленено семе
защита на имунната система          богати на антиоксиданти                   богато на Омега 3 и 6

 

              

          Морски водорасли                                   Билки                                             Картофи, маниока,
                                                                                                                                      сладък картоф естествени, органични минерали   за храносмилателната система       високо смилаеми въглехидрати

                              

Slow-Cooking – Уникалният метод за бавно приготвяне на храната от Ownat

 

  1. Качеството започва със съставките: Ownat избират само най-пресните натурални съставки с цялата им хранителна стойност.

 

 

2. Съставките се приготвят много бавно  на ниска температура, в собствен сок и в ограничени производствени партиди, за да се запазят максимално хранителните качества на съставките и да се постигне изключителна усвояемост на полезните вещества.

 

  1. И на края, но не и на последно място, сготвената храна се дехидратира и се опакова в специални херметически опаковки, които гарантират нейното качество и запазват невероятния вкус от приготвената, в собствен сос, храна.

 

 

КОНСЕРВАНТИ

Консервантите се използват за удължаване на „живота“ на даден продукт. Следователно те изпълняват роля в създаването на храните, но не осигуряват никакви хранителни ползви. В Ownat са заменили изкуствените консерванти с техните ЕСТЕСТВЕНИ еквиваленти, извлечени от растителни масла и растения.

ОЦВЕТИТЕЛИ                                                                                                                 

Те имат чисто естетическа роля, без никаква хранителна стойност. Ето защо напълно ги елиминираме от съставките на Ownat.

ИЗКУСТВЕНИ ДОБАВКИ

Рецепите на Ownat не включват никакви изкуствени добавки.

newsletter-image