Начало
Профил
Любими
Кошница
Меню
Кучета
Котки
Риби
Птици
Малки животни
Тераристика
ПРОМОЦИИ
Вземете -15% с Регулярна доставка
Препоръчано

Zolux - универсален държач за плодове и зеленчуци

0,0 от 5 0 оценки
Арт. № s_14584
В наличност
Бял (inf лв. / Бял)
6.28 лв.
0.00 лв.
1 бр.
Добави
Удобен държач, на който се закачат пресни плодове и зеленчуци - задължителна част от ежедневнотоменю на всяка птичка.
Още информация
Няма оставени мнения за този продукт
Добави мнение
Информация за продукта

Храните за птички на Zolux предлагат добро хранително разнообразие от специфични семена, като в същото време осигуряват вкусно и здравословно меню всеки ден и по този начин гарантират комфорта на любимеца ни.

За да се радват на добро здраве, домашните птички имат нужда както от семена и ядки, така и от свежи плодове и зеленчуци, чрез които си набавят необходимите витамини, микроелементи и фибри.

Плодове – цитруси, тропически, горски - ябълка, банан, всички ягодови сортове, всички цитрусови плодове, грозде, киви, манго, пъпеш, нектарина, папая, праскова, всички видове сливи, боровинки, нар, малини.

Сушени плодове – без добавени сол, захар, аромати или други добавки.

Зленчуците са източник на фибри, витамини, калций и протеини. Добър изтчник на растителни протеини са броколи, соеви кълнове, ядки, цвекло, карфиол, моркови, краставици, всички сортове зеле, свежи марули.

Единственият подходящ протеин от животински произход е яйцето. Може да се дава сварено, дори заедно с черупките, които са  добър източник на калций, необходим по време на размножителните периоди и по време на смяната на оперението.

Плодовете и зеленчуците трябва да се предлагат винаги добре измити.

Има и храни, които не трябва да се дават никога, защото са отровни за папагалите. Това са: авокадо, шоколад, чесън, лук , продукти с лактоза (мляко), чесън, лук, гъби.

Крекерите са едно от любимите лакомства на домашните птици. Освен вкусни и полезни, те поддържат клюна в добра форма, като имитират естественото хранене в природата.

На средните и големи папагали могат да се предложат цели ядки – с черупките – като орехи, лешници, бадеми.

Пастата също е сред предпочитаните лакомства. Идеална занимавка и интересно лакомство е несварен макарон, напълнен с наситнени/смлени ядки, или пък сушени плодове.

Кост от сепия и минерално блокче – чрез тях птичките си набавят нужните им минерални вещества и калций. Спомагат и за доброто състояние на човката. Изкключително важно е да присъстват в клетката в размножителни периоди и периоди на смяна на оперението.

Освен подходящи храна и добавки на птичката, гледана в домашни условия, трябва да се осигури подходяща среда. Клетката трябва да бъде съобразена с особеностите и големината и, така че да може да се разхожда и движи свободно, да се катери, да пърха с криле и дори да прелита. Клетката трябва да е с добро качество, здрава и устойчива, за да се предпази птичката от нраняване. Мяастото и трябва да е добре съобразено – да не е на постоянно или продължително огрявано от слънцето място, както и да не е на течение. Птичките имат нужда ежедневно да летят извън клетката.

Като всеки домашен любимец, птичките обичат и играчки. Когато се избират играчки, те трябва да са от естествени материали, като дърво и памук. Силно препоръчително е да се избягва пластмасата.

 

Zolux Group води началото си от Шарант Маритим – департамент в региона Нова Аквитания, западна Франция през далечната 1933-та година, като магазин за продажба на земеделски семена, след това на семена  за домашни птици и зърно за дребни животни.

Година след година, бизнесът се разраства и се специализира в продуктите за домашни любимци. Така се ражда марката Zolux през 1971г. От тогава продуктите, които произвежда, се предлагат в специализираните мрежи (Зоомагазини, градински центрове), като асортиментът е изключително разнообразен, за да задоволи нуждите на всеки домашен любимец, независимо куче, коте, гризач или птичка.

Мнения на клиенти (0)
0,0
5 звезди
0%
4 звезди
0%
3 звезди
0%
2 звезди
0%
1 звезди
0%
Имате мнение за продукта?
Дайте оценка и напишете мнение
Добави мнение
Няма добавени мнения от клиенти
autoship-image

Абонамент регулярна доставка