Начало
Профил
Любими
Кошница
Меню
Кучета
Котки
Риби
Птици
Малки животни
Тераристика
ПРОМОЦИИ
Вземете -15% с Регулярна доставка
Препоръчано

Zolux – десертни купички от семена с мед за вълнисти папагали и канарчета

0,0 от 5 0 оценки
Арт. № s_14606
Изчерпана наличност. Запишете се за уведомление
микс (inf лв. / микс)
Уведоми ме при наличност
6.45 лв.
0.00 лв.
1 бр.
Добави
Съдържа различни семена, като канарено семе, просо, семена от нигер, мед (7%). 2 купички в опаковка.
Още информация
Няма оставени мнения за този продукт
Добави мнение
Информация за продукта

 

Храните за птички на Zolux предлагат добро хранително разнообразие от специфични семена, като в същото време осигуряват вкусно и здравословно меню всеки ден и по този начин гарантират комфорта на любимеца ни.

За да се радват на добро здраве, домашните птички имат нужда както от семена и ядки, така и от свежи плодове и зеленчуци, чрез които си набавят необходимите витамини, микроелементи и фибри.

Плодове – цитруси, тропически, горски - ябълка, банан, всички ягодови сортове, всички цитрусови плодове, грозде, киви, манго, пъпеш, нектарина, папая, праскова, всички видове сливи, боровинки, нар, малини.

Сушени плодове – без добавени сол, захар, аромати или други добавки.

Зленчуците са източник на фибри, витамини, калций и протеини. Добър изтчник на растителни протеини са броколи, соеви кълнове, ядки, цвекло, карфиол, моркови, краставици, всички сортове зеле, свежи марули.

Единственият подходящ протеин от животински произход е яйцето. Може да се дава сварено, дори заедно с черупките, които са  добър източник на калций, необходим по време на размножителните периоди и по време на смяната на оперението.

Плодовете и зеленчуците трябва да се предлагат винаги добре измити.

Има и храни, които не трябва да се дават никога, защото са отровни за папагалите. Това са: авокадо, шоколад, чесън, лук , продукти с лактоза (мляко), чесън, лук, гъби.

Крекерите са едно от любимите лакомства на домашните птици. Освен вкусни и полезни, те поддържат клюна в добра форма, като имитират естественото хранене в природата.

На средните и големи папагали могат да се предложат цели ядки – с черупките – като орехи, лешници, бадеми.

Пастата също е сред предпочитаните лакомства. Идеална занимавка и интересно лакомство е несварен макарон, напълнен с наситнени/смлени ядки, или пък сушени плодове.

Кост от сепия и минерално блокче – чрез тях птичките си набавят нужните им минерални вещества и калций. Спомагат и за доброто състояние на човката. Изкключително важно е да присъстват в клетката в размножителни периоди и периоди на смяна на оперението.

Освен подходящи храна и добавки на птичката, гледана в домашни условия, трябва да се осигури подходяща среда. Клетката трябва да бъде съобразена с особеностите и големината и, така че да може да се разхожда и движи свободно, да се катери, да пърха с криле и дори да прелита. Клетката трябва да е с добро качество, здрава и устойчива, за да се предпази птичката от нраняване. Мяастото и трябва да е добре съобразено – да не е на постоянно или продължително огрявано от слънцето място, както и да не е на течение. Птичките имат нужда ежедневно да летят извън клетката.

Като всеки домашен любимец, птичките обичат и играчки. Когато се избират играчки, те трябва да са от естествени материали, като дърво и памук. Силно препоръчително е да се избягва пластмасата.

 

                                                                           

Zolux Group води началото си от Шарант Маритим – департамент в региона Нова Аквитания, западна Франция през далечната 1933-та година, като магазин за продажба на земеделски семена, след това на семена  за домашни птици и зърно за дребни животни.

Година след година, бизнесът се разраства и се специализира в продуктите за домашни любимци. Така се ражда марката Zolux през 1971г. От тогава продуктите, които произвежда, се предлагат в специализираните мрежи (Зоомагазини, градински центрове), като асортиментът е изключително разнообразен, за да задоволи нуждите на всеки домашен любимец, независимо куче, коте, гризач или птичка.

Мнения на клиенти (0)
0,0
5 звезди
0%
4 звезди
0%
3 звезди
0%
2 звезди
0%
1 звезди
0%
Имате мнение за продукта?
Дайте оценка и напишете мнение
Добави мнение
Няма добавени мнения от клиенти
autoship-image

Абонамент регулярна доставка