Начало
Профил
Любими
Кошница
Меню
Кучета
Котки
Риби
Птици
Малки животни
Тераристика
ПРОМОЦИИ
Вземете -15% с Регулярна доставка
Промо

Добавки за птици Rio BIrd Grit за добро храносмилане

5,0 от 5 2 оценки
Арт. № s_15971
В наличност
520 гр. (0.01 лв. / гр.)
7.99 лв. 5.59 лв.
0.00 лв.
0.00 лв.
BLACK WEEKEND
1 бр.
Добави
Наред с основната храна, птиците трябва постоянно да се снабдяват с песъчинки поради някои особености на храносмилателната им система. Органичните и неорганичните съставки спомагат за смилането на твъ...
Още информация
Няма оставени мнения за този продукт
Добави мнение
Информация за продукта

Наред с основната храна, птиците трябва постоянно да се снабдяват с песъчинки поради някои особености на храносмилателната им система. Органичните и неорганичните съставки спомагат за смилането на твърдите семена в мускулестия стомах на птиците и служат като допълнителен източник на калций, фосфор, натрий и други минерални вещества.

Coquina е натрошена морска черупка и представлява важен източник на калций, фосфор, натрий и други минерали.  Разтваря се в киселата среда на стомаха; получените минерални соли могат лесно да се абсорбират в тялото на птицата. Особено необходима е по време на периода на гнездене за изграждане на силни черупки на яйца, както и за поддържане на здрави кости и клюн при пилета и възрастни птици.

Варовикът се получава чрез смилане и последващо изсушаване на минерала калцит. Варовикът е богат на вещества, които поддържат водно-солевия баланс и водят до по-добър растеж на костната тъкан.

Минерален камък осигурява правилното функциониране на храносмилателния тракт при птиците. Редовната консумация на червен камък води до по-твърди изпражнения.

Смляната камбрийска глина е необходима за отстраняване на токсичните вещества, които могат да се натрупат в тялото на птицата. Освен това глината съдържа минерали, органични вещества, железни оксиди и други полезни хранителни вещества.

Настърганите черупки от кедрови ядки съдържат различни микро- и макроелементи. Освен това черупката притежава адсорбираща активност; има стягащ, антимикробен и противовъзпалителен ефект.

Дървеният въглен регулира нивото на киселинност в стомаха на птиците; консумацията му помага за предотвратяване на стомашно-чревни заболявания. Поради високата си порьозност въгленът е в състояние да отстрани отровните вещества от тялото.

Мнения на клиенти (0)
0,0
5 звезди
0%
4 звезди
0%
3 звезди
0%
2 звезди
0%
1 звезди
0%
Имате мнение за продукта?
Дайте оценка и напишете мнение
Добави мнение
Няма добавени мнения от клиенти
autoship-image

Абонамент регулярна доставка