Начало
Профил
Любими
Кошница
Меню
Кучета
Котки
Риби
Птици
Малки животни
Тераристика
ПРОМОЦИИ
Вземете -15% с Регулярна доставка

JBL PRONOVO PLECO WAFER M 250ml -Осн, храна таблетки за тревопасни сомове 1–20 см

Арт. № J3031110
15.40 лв.
1 бр.
Добави
JBL NovoPleco е чипс от водорасли за сомчета, съдържащ дървесина, 250мл.
Още информация
5
Владимир Чолаков
Много добър продукт на JBL. Сомчетата ги обожават, а съм забелязал, че скаридите също ги нападат с удоволствие. Рибките са изключително жизнени и здра...
Всички мения
Информация за продукта

JBL PRONOVO PLECO WAFER – M, XL

 

Храна, под формата на тънки таблетки вафли, съдържащи дървесина за растителноядни сомчета. Размер М за сомчета от 1-20 см. Размер XL за сомчета от 15-40cm. Пребиотична и потъваща.

• Храна под формата на вафла за всички видове сомчета, които се хранят с растения и водорасли, напр. сомчета с дълги мустаци. Съдържанието на дървесина покрива нуждите на тези видове сомове, които трябва да се хранят с дървета

• Употреба: оставете се да потъне в дъното на аквариума. За видове активни по здрач или през нощта, хранете само след изключване на осветлението

• Натурални суровини без изкуствени добавки за естествена диета и здрави аквариумни рибки. Тествано на изследователски експедиции на JBL в тропиците

• Много добър прием дори при претенциозни видове благодарение на висококачествени суровини като спанак, спирулина и скариди

 

Групата на сомчетата е доста разнообразна в диетата си: по-голямата част от видовете са тревопасни, хранещи се с растения и водорасли. От тях са също и дървоядни. Има обаче и видове, като зебрата или кактусовия сом, които не се хранят с растения, а с микроорганизми, насекоми и дори мъртва риба. За тези видове правилния избор е JBL PRONOVO TAB. За всички други видове сомове е създаден JBL PRONOVO PLECO и се предлага в два размера.

Някои видове сомове не излизат, докато има светлина. Ако при тези обстоятелства храните с храна на таблетки, те ще се разпаднат и ще бъдат изядени от другите риби“. В този случай е препоръчително да храните JBL PRONOVO PLECO СЛЕД изключване на светлината. Вафлите ( които са по-тънки от храната на таблетки) не се разтварят толкова бързо и запазват консистенцията си, докато сомът е активен, така че той трябва да стърже енергично (важно за зъбите им).

 

Какво да правите, ако отглеждате различни видове дънни обитатели в един аквариум?

 

Рибите също имат усещане за вкус и отказват храна, която не харесват. Добре е да храните и с двата вида таблетки (напр. JBL PRONOVO PLECO за растителноядни сомчета и JBL PRONOVO TAB за месоядни или всеядни сомчета) едновременно. Това е полезно за рибите, тъй като им се предлага по-голямо разнообразие и въпреки това всяка група риби получава подходящо за вида си хранене.

 

Видове:              сомове

Размер:               Размер М за сомчета от 1-20 см. Размер XL за сомчета от 15-40cm

Тип храна:         таблетки

Цвят:     зелен

 

Дозировка: Хранете 1 – 2 пъти дневно, толкова колкото рибките изяждат за няколко минути.

 

Аналитични съставки: суров протеин 29.0%, мазнини: 7.0%, сурови влакнини: 11.0%, сурова пепел: 8.0%.

Състав: пшеничен зародиш, спанак, соево брашно, влакнини от дървесина 10%, брашно от сьомга, зелено брашно, спирулина, брашно от скариди, пшенично брашно, оризово брашно, екстракт от дрожди, цвеклова каша.

Добавки: Антиоксиданти: E 306. Оцветители: не са добавени от JBL. Витамини за кг: витамин A: 25000 IU, витамин D₃: 3000 IU, витамин E: 300 мг, витамин C: 200 мг.

Възможно е при направата на Вашата поръчка, този продукт вече да е изчерпан. Ако съответния продукт липсва, ще се свържем с Вас на оставения телефонен номер или имейл. Ако продукта е наличен, той ще Ви бъде доставен в най-кратък срок.
Мнения на клиенти (1)
5,0
5 звезди
100%
4 звезди
0%
3 звезди
0%
2 звезди
0%
1 звезди
0%
Имате мнение за продукта?
Дайте оценка и напишете мнение
Добави мнение
Владимир Чолаков
04.08.2022
JBL NOVOPLECO
Много добър продукт на JBL. Сомчетата ги обожават, а съм забелязал, че скаридите също ги нападат с удоволствие. Рибките са изключително жизнени и здрави.
autoship-image

Абонамент регулярна доставка

Здравейте,
изберете как да се свържете с нас.