Начало
Профил
Любими
Кошница
Меню
Кучета
Котки
Риби
Птици
Малки животни
Тераристика
Ветеринарна аптека
Hill`s Science Plan Medium и Large Breed + ПОДАРЪК плажна кърпа ПРОМОЦИИ
Вземете -15% с Регулярна доставка

JBL PRONOVO SPIRULINA FLAKES M 250ml -Осн. храна за раст. риби на люспи Spirulina размер М за рибки 8 – 20 см

5,0 от 5 5 оценки
Арт. № J3000100
10.35 лв.
1 бр.
Добави
JBL Spirulina е професионална основна храна за растителноядни риби в сладка или солена вода, съдържаща 40% спирулина на люспи от клас Premium, 250мл.
Още информация
Няма оставени мнения за този продукт
Добави мнение
Информация за продукта

JBL PRONOVO SPIRULINA FLAKES M

Спирулина е храна  на люспи подходяща за всички аквариумни риби и скариди. Размер M за рибки и скариди 8-20 см.

  • Плаваща, пребиотична храна на гранули с водораслото спирулина за тревопасните (хранещи се с растения/водорасли) обитатели на аквариума като живородни риби и скариди
  • Натурални сурови съставки без изкуствени добавки за естествена диета и здрави аквариумни риби и безгръбначни. Тествана на изследователските експедиции на JBL в тропиците
  • Много добър прием дори при претенциозни видове риба и скариди благодарение на висококачествени суровини като спирулина и скариди
  • Много високо съдържание на водорасли спирулина (20%) за здрави риби и оптимално оцветяване
  • Съдържание на опаковката: фабрично запечатана, непропусклива за въздух и светлина опаковка, капачка с дозатор. Рециклираща се опаковка.

Спирулината са синьо-зелени водорасли, от които някои видове, като S. platensis, обработвани тук, имат идеално съдържание на протеин за хранене на декоративни риби. Съдържанието на 20% спирулина в храната JBL PRONOVO SPIRULINA е идеално - повече не би било здравословно за рибите! Естественият астаксантин (каротин) във водораслите спомага за красивото оцветяване на рибите. Това е още една причина, поради която водораслите спирулина са много популярни за хранене на декоративни рибки.

Пробиотици и пребиотици – кое е по-добре?

Пробиотичните храни, като някои видове кисело мляко, съдържат живи бактериални култури за стимулиране на здравето, но само когато се консумират в големи количества. Такива храни, включително пробиотичната храна за риби, могат лесно да се развалят и след това да имат обратен ефект. Положителният ефект върху здравето е доста спорен.

Пребиотиците са „субстрати, които се използват селективно от микроорганизмите гостоприемници и осигуряват ползи за здравето“. Учените са единодушни, че те насърчават храносмилането и по този начин здравето.

В случая с аквариумните риби има още един съществен аспект: при по-добро храносмилане се отделя по-малко и по този начин водата е по-малко замърсена, причинявайки по-малко проблеми с водораслите и поддържайки водата по-чиста.

Люспи или гранули?

Това е въпрос на избор! Ако използвате автоматична хранилка като JBL AutoFood, ТРЯБВА да изберете гранулирана храна, тъй като почти всички автоматични хранилки са подходящи само за гранули. Ако планирате да използвате автоматична хранилка за следващата си почивка, привикнете отрано рибите си с гранулираната храна от автоматичната хранилка. За някои риби е трудно да преминат от гранули към люспи или обратното.

Животински видове: барбуси, сомове, цихлиди (Южна Америка), Данио, дискуси, нано скариди, гоби, златни рибки, гупи, живородни, ботиа, Rainbowfish, тетра, Veiltail.

Размер: M за рибки и скариди 8-20 см.

Тип храна: люспи

Цвят: зелено

Дозировка: Хранете 1 – 2 пъти дневно, толкова колкото се изяжда за няколко минути. Аналитични съставки: суров протеин: 35.0%, мазнини: 5.0, сурови влакнини: 2.0%, сурова пепел: 8.0%.

Съдържание: спирулина, брашно от сьомга, брашно от скариди, пшенично брашно, царевично брашно, соево брашно, оризово брашно, пшеничен зародиш, екстракт от дрожди, пшеничен глутен, картофени люспи, ябълкови влакнини, гума гуар.

Добавки: Антиоксиданти: 1b306(i). Оцветители: не са добавени от JBL. Витамини за кг: витамин A: 25000 IE, витамин D₃: 3000IE, витамин E: 300мг, витамин C: 200мг

 

 

 
Възможно е при направата на Вашата поръчка, този продукт вече да е изчерпан. Ако съответния продукт липсва, ще се свържем с Вас на оставения телефонен номер или имейл. Ако продукта е наличен, той ще Ви бъде доставен в най-кратък срок.
autoship-image

Абонамент регулярна доставка

Здравейте,
изберете как да се свържете с нас.