Начало
Профил
Любими
Кошница
Меню
Кучета
Котки
Риби
Птици
Малки животни
Тераристика
ПРОМОЦИИ
Вземете -15% с Регулярна доставка
Фойерверките плашат животните!
Фойерверките плашат животните!
06.01.2017

Новогодишните тържества винаги са придружени с много фойерверки и силна суматоха. За нас, хората, това си е готино, но какво ли коства на нашите четириноги любимци? Как понасят тези светлини и гърмежи -котките, кучетата, а дори и зайчетата и морските свинчета?

Предлагам да прочетете няколко съвета за комфорта на животните около новогодишните тържества и ако може да им осигурите спокойно местенце по време на целия блясък и шум.

Фойерверките плашат животните!

Котките и кучетата имат изключително остър слух и дългото слушане на гърмежи и бомби, в действителност може да доведе до болки в ушите им и негативно влияние върху нервната им система. Има редица държави, които всяка година преди събития, придружени с много заря, информират и напомнят на стопаните  как точно да се погрижат за техните животни, за да избегнат евентуални проблеми . Споделям някои от тях в редовете по-долу:

  1. Ако домашният Ви любимец живее навън, при възможност го приберете у дома, ако не е възможно, погрижете се да има покрита част, в която може да е защитен от падащи предмети и се постарайте да има нещо, под което да се скрие. Често дворните животни при силния уплах от гърмежите, в паника им избягват от двора, затова проверете добре оградата за дупки и вратата да е хубаво залостена.Зайчетата имат нужда от специалнонимание, заради слабото им сърчице. При силен стрес, то може да се пръсне.
  2.  Ако имате възможност занесете клетката/ леглото на животно и го оставате в по-тиха стая. Може да пуснете лека музика, за да приглуши страшния шум отвън.
  3. Осигурете възможност на Вашия любимец  да може да се скрие при желания от негова страна- поставете допълнително одеяла, възглавници и му оставете достъп до любимо негово „сигурно” място. Никога не дръжте животното вързано на едно място по време на заря.

  4.  Погрижете се кучето да е разходено по-рано и не го извеждайте навън по време на фойерверки. Затворете прозорците и външни врати. Дръпнете тъмните завеси, за да не се вижда ярката светлина. Дори животното да не лае и мяука, да не изглежда привидно притеснено, това не означава, че не е стресирано. Учестеното дишане и честото прозяване също са признак на стрес.

  5. Никога не се карайте и не наказвайте животното по време на фойерверки.

  6.  

     

    Не забравяйте, че Вашите любимци

    зависят изцяло от Вас и имат нужда от

    Вашата грижа! 


     

Още публикации
Взимане от магазин с ДОПЪЛНИТЕЛНА ОТСТЪПКА!
20.10.2023
Взимане от магазин с ДОПЪЛНИТЕЛНА ОТСТЪПКА!
Знаете ли, че при всяка направена от вас поръчка, която идвате да вземете лично в един от ТРИНАДЕСЕТТЕ ни физически магазини в София, получавате ЦЕЛИ 5% допълнително от крайната сума? Ето и как став...
НОВО КУЧЕ У ДОМА! ПОДАРЪК за здравословен старт
16.01.2023
НОВО КУЧЕ У ДОМА! ПОДАРЪК за здравословен старт
Petmall.bg е верен приятел на Вас и Вашият домашен любимец от първия ден заедно! Кученцето ви си е намерило ЧОВЕКА, а вие своят НАЙ-ДОБЪР приятел!        За да отпразн...
Регулярна доставка
19.05.2022
Регулярна доставка
„О, не! Забравих да взема храна за кучето!” Случва ли ви се да забравите покрай всички задачи да вземете храна за домашния любимец или да установите, че пакета с храната е празен, а не ст...
Да се направим на животни!
18.04.2022
Да се направим на животни!
Абонирай се за общността ни! Petmall.bg е най-големият онлайн магазин за храни, лакомства и аксесоари за домашни любимци!  Видя ли, че Petmall.bg има и свой собствен филтър за снимки във Vib...
autoship-image

Абонамент регулярна доставка