Начало
Профил
Любими
Кошница
Меню
Кучета
Котки
Риби
Птици
Малки животни
Тераристика
ПРОМОЦИИ
Вземете -15% с Регулярна доставка

JBL PRONOVO INSECT STICK S 250ml -Осн. храна, пръчици размер S за всички видове аквариумни рибки от 3-10 см.

0,0 от 5 0 оценки
Арт. № J3028900
7.10 лв.
1 бр.
Добави
JBL NovoStick M e храна на гранули подходяща за месоядни цихлиди, 250мл.
Още информация
Няма оставени мнения за този продукт
Добави мнение
Информация за продукта

JBL PRONOVO INSECT STICK S
 

Основна храна, пръчици размер S за всички видове аквариумни рибки от 3-10 см.

• Пребиотична, плаваща храна за аквариумни рибки: специалните диетични влакнини в храната доставят на полезните чревни бактерии храна за здрава храносмилателна система.

• Натурални суровини без изкуствени добавки за естествено хранене и здрави аквариумни рибки. Тествано на изследователските експедиции на JBL в тропиците.

• Много добро приемане при всички видове рибки благодарение на висококачествените суровини като насекоми, скариди, сьомга и калмари

• С много висококачествен естествен астаксантин от крил и спирулина, който осигурява перфектно оцветяване при всички декоративни рибки

 

Животински видове: барбуси, цихлиди (Южна Америка), Flowerhorn, гурами, панхакси, атерини, тетри, цихлида Червен папагал, сладководна риба пеперуда, лабиринтови риби.

Размери: 3 - 10 см

Възрастова група: всички аквариумни риби

Среда:  за всички аквариуми

Тип храна: пръчици

Цвят: кафяво

Дозировка: хранете 1 – 2 пъти дневно, толкова, колкото рибите изяждат за няколко минути.

Аналитичен състав: суров протеин 42.0%, мазнини 6.0%, сурови влакнини 3.0%, сурова пепел 8.0%.

Състав: Протеин от насекоми (Hermetia), пшенично брашно, брашно от скариди, пшеничен зародиш, оризово брашно, брашно от сьомга, брашно от октопод, соево брашно, екстракт от дрожди.

Добавки: Антиоксиданти: E 306. Оцветители: не са добавени от JBL.  

Витамини за кг: витамин A: 25000 IU, витамин D₃: 3000 IU, витамин E: 300 мг, витамин С: 200 мг.

 

 

Едва ли има риба, която да не яде насекоми и/или скариди в естествените им местообитания! Има само няколко високоспециализирани вида риби (Plecodus straelini, риби пеперуди), които не го правят. Въпреки това, ако ги предложите в аквариума, тези риби често ще приемат тази храна. Всички други видове риби ядат насекоми пряко или непряко (напр. ларви на насекоми във водорасли) и/или скариди. За много риби това дори се демонстрира в наименованието на диетата им – наричат ги „насекомоядни“. Известната риба стрелец е може би най-известният пример!

 

Заради това JBL включва насекомите в хранителния състав на гамата JBL PRONOVO, но разбира се само ако целевата група риби има насекоми в хранителния си спектър. Смесването на насекоми във ВСЯКА рибна храна по модни причини би било безсмислено! JBL PRONOVO INSECT вече е на линия, за да се съсредоточите върху храненето на вашите риби с насекоми!

 

Цели насекоми или ларви на насекоми като храна за риби? Очевидно е, че не трябва да използваме големи бръмбари като храна за рибите. Съдържанието на хитин в черупките би било твърде високо! Брашнените червеи биха били лесни за добиване - но съдържат твърде много мазнини. Търсенето на "идеалното" насекомо доведе до черните войнишки мухи (Hermetia illucens, Black Soldier Fly = BSF), но под формата на ларви. Ларвите имат 12 пъти по-висока хранителна стойност от възрастните мухи и постоянен състав. Черните войнишки мухи се отглеждат в голям мащаб и не е необходимо да се вземат от естествени местообитания. Тъй като ларвите се хранят с животински и растителни протеини, техният състав е идеален за рибите. Протеинът на ларвите се характеризира с висока концентрация на витамини, висока биологична стойност (аминокиселини) и много добра усвояемост.

 

Възможно е при направата на Вашата поръчка, този продукт вече да е изчерпан. Ако съответния продукт липсва, ще се свържем с Вас на оставения телефонен номер или имейл. Ако продукта е наличен, той ще Ви бъде доставен в най-кратък срок.
Мнения на клиенти (0)
0,0
5 звезди
0%
4 звезди
0%
3 звезди
0%
2 звезди
0%
1 звезди
0%
Имате мнение за продукта?
Дайте оценка и напишете мнение
Добави мнение
Няма добавени мнения от клиенти
autoship-image

Абонамент регулярна доставка

Здравейте,
изберете как да се свържете с нас.