Изберете вашата държава и език
 

Пауч Royal Canin Sterilised - създаден специално за кастрирани котки, склонни към напълняване, малки късчета месо с в специален сос

Арт. № AFJ12
В наличност
5.00 от 5 1 оценки
Оцени този продукт
Royal Canin Sterilised поддържа здрав уринарен тракт: посредством контролиране на pH-стойността в урината (pH 6 до 6,5)
:
85 гр. 0.02 лв. / гр.
1.55 лв.
12 броя х 85 гр. 1.99 лв. / броя х гр.
23.88 лв.
0.00 лв.
1
Buy with 20% discount
Описание

Преди кастрацията метаболизмът на котката е настроен към храни с приблизително постоянно съдържание на калории. Котката яде толкова храна, колкото и е необходимо. След кастрацията този естествен процес за регулиране на количеството храна вече е нарушен - котката яде повече от колкото и е необходимо, което води до бързо покачване на теглото и. Дори само след 48 часа след кастрацията котката поглъща около 20% повече храна, докато в същото време нейната необходимост от енергия е понижена с около 30%. Намаленото количество на въглехидрати може да доведе до леко повишаване на кръвната захар и по този начин да се избегне преждевременното усещане за глад. При кастрираните котки с наднормено тегло често се образуват камъни в пикочните канали, тъй като те обикновено пият по-малко вода и поради това отделят по-малко урина. Чрез контролираното количество минерални вещества в храната се поддържа ниска pH-стойност на урината, което допринася за здрави пикочни пътища. Чрез голямото съдържание на протеини от висок клас се поддържа и запазва доброто състояние на мускулите.

Сухата храна Royal Canin Sterilised е разработена специално за кастрирани котки със склонност към образуване на наднормено тегло:

контролирано приемане на енергия: чрез намаленото съдържание на мазнини (12%)

по-малко въглехидрати: като например скорбяла, която повишава усещането на глад

добавка на L-карнитин: (100 мг/ кг) насърчава мобилизацията на мастните депа.

поддържане на здрав уринарен тракт: посредством контролиране на pH-стойността в урината (pH 6 до 6,5)

стимулиране и запазване на мускулната маса: чрез повишеното съдържание на протеини (37%)

newsletter-image