Начало
Профил
Любими
Кошница
Меню
Кучета
Котки
Риби
Птици
Малки животни
Тераристика
ПРОМОЦИИ
Вземете -15% с Регулярна доставка
Коя е най-подходящата кучешка храна в Premium сегмента?
Коя е най-подходящата кучешка храна в Premium сегмента?
28.03.2017


Има богато разнообразие и предлагане на  храни за домашни любимци. За да изберем най-добрата формула за нашия любимец трябва да се съобразаваме както  с неговите индивидуални нужди, така  и със семейния ни бюджет.  Често висококачетсвените сухи храни за животни са и с доста висока цена, трудноприемлива за много стопани. Реално в категориата за храни на животни имаме три разделения:
•    Икономичен- храни с  ниска хранителна стойност, с преобладаваща осносна съставка- пшеница и соя , изцяло позиционирани в ниския ценови сегмент.
•    Премиум- добри хранителни показатели, първа съставка в съдържанието- месо, наличие на витамини и добрър енергиен баланс, с достъпна цена.  
•    Супер Премиум- високи хранителни показатели, преобладаваща съставка от съдържанието- свежо месо, балансирано съдържание на протеини и минерали, наличие на витамини и естествени овкусители. В тази категория често продуктите са хипоалергични или подхранващи козината и кожата на любимеца. В нея има и специално разделение на  храните без зърнени култури (grain free) .
Както при хората, така и при нашите домашни любимци качестовото на храната, с която се хранят, пряко се отразява върху здравословното им състояние, енергия и тегло. Именно затова направихме анкета и проверихме коя е най-предпочитаната храна в Premium сегмента за кучета.Резултатите ни посочиха, че най-подходящата храна в тази категория е Brit Premium- а именно, защото съчетава в себе си много добро качество в комбинация с отлична цена.
Brit е единствената Премиум храна за кучета, която е специално създадена за всеки размер куче и то за всеки един етап от живота му. За да постигнат това, технолозите от Brit внимателно изследваха 2 основни критерия, за да определят правилния баланс за хранене на кучето.
 Първият критерий е размерът на кучето- до какви килограми стига в зрялата си възраст. На база  този критерий от Brit разделят кучетата на 4 вида породи- малки породи - серия S, средни породи – серия M, големи породи- серия L  и гигантски породи –серия XL.
Вторият критерий е неговата възраст- тоест етапа от неговия живот, в който се намира. Основните жизнени етапи от живота на едно куче са 3 - Junior ( бебе куче), Adult ( пораснало куче ) и Senior (възрастно куче).
За да изпълните живота на вашия четириног приятел със здраве и щастие, изберете подходящата за него храна, според неговия размер и възраст. Така ще сте сигурни, че ще получава балансирана дневна дажба,  която отговаря на индивидуалните му нужди.
Предимствата на Brit пред другите Премиум храни:
1.    Съставката с най-голямо процентно съдържание във всяка формула е месото- съдържа между 40%-45% пилешко месо.
2.    Съдържа 5 вида билки-  билкови и плодово съставки, които подобряват вкуса на храната и спомагат за лесното й смилане от организма. Идеалната комбинация от розмарин, екстракт от грозде, куркума, цитрусови плодове и карамфил служат и като естествени антиоксиданти, които предпазват клетката от рушенето й.
3.    Богата на витамини,  минерали и естествени вещества- подобрява био нивата на витамин Е в организма и подпомагат за по-добро предпазване на клетъчната мембрана. Повишава здравето на козината, кожата и ставите. Съдържанието на селен спомага за забавяне на стареенето.
4.    Съдържа пребиотици за поддържането на добър имунитет и метаболизъм.
5.    Не съдържа СОЯ, КОНСЕРВАНТИ И ХИМИКАЛИ.


Защо да изберем серията за големи породи – серия L ?

Големите породи кучета ( от 25кг.до 45кг) са предизвикателство за стопаните им, защото трябва да се хранят на фази според периода на техния растеж. Този период при представителите на тези породи кучета е много дълъг- достига до 2 година от живота на кучето. През първите 3 месеца те имат изключителна нужда от прием на протеини и енергия, а когато преминат към категорията на пораснали кучета, те се нуждаят от по-малко енергия. Представителите от тази категория имат нужда от изключително чисти протеини, за да развият мускулите си и да изградят здрава костна система. Поради големите килограми, които достигат  кучета, често са предпоставени към проблеми в ставите и затова е важно да им се набавя в ежедневното хранене антиоксиданти и хрущялни елементи за подсилването им.  

Поради всички тези специфики Брит са се погрижили за създаването на специална формула за кучета от големи породи, за да отговори на техните индивидуални нужди и създава специална храна, която да отговори на нуждите им във всеки период от живота им- от периода, когато са бебета до периода на възрастни кучета.  За поддържането на здравата имунна система има богат подбор на пребиотици и  витамини. Здравите стави и здравият скелет са в основата на пълноценния и активния живот на кучето, именно затова е отделено специално отношение към наличието на глюкозамин и хондроитин. Омега 3 мастните киселини подпомагат за здравото сърце на Вашия любимец,  както и за лъскавата му козина, а внимателният подбор на високо смилаемите протеини спомагат за лесното и правилното усвояване на храната от организма на кучето.ЪЛ

Избирайки Brit Premium L серия, избирате внимание към всеки детайл от живота на кучето и вкусна и здравословна храна за всеки ден!

Типични представители от големите породи кучета: Немска овчарка, Белгийска овчарка, Ротвайлер, Лабрадор, Голдън ретрийвър, Акита ину, Доберман, Хъски, Боксер, Ваймаранер, Английски пойнтер, Английски сетер. За повече информация за различните породи кучета и техните специфични нужди, кликнете ТУК

Ако решите, че това е вашият продукт може да го вземете от ТУК

Хубав и щастлив ден на всички!

 

Още публикации
Храна Platinum! Платинен стандарт в храните за домашни любимци!
01.04.2024
Храна Platinum! Платинен стандарт в храните за домашни любимци!
Всички ние знаем колко важна е висококачествената храна за домашни любимци за тяхното здраве. Когато става въпрос за хранене на нашите домашни любимци, няма компромиси. Platinum се отличава с ИНОВАТИВ...
Взимане от магазин с ДОПЪЛНИТЕЛНА ОТСТЪПКА!
20.10.2023
Взимане от магазин с ДОПЪЛНИТЕЛНА ОТСТЪПКА!
Знаете ли, че при всяка направена от вас поръчка, която идвате да вземете лично в един от ТРИНАДЕСЕТТЕ ни физически магазини в София, получавате ЦЕЛИ 5% допълнително от крайната сума? Ето и как став...
НОВО КУЧЕ У ДОМА! ПОДАРЪК за здравословен старт
16.01.2023
НОВО КУЧЕ У ДОМА! ПОДАРЪК за здравословен старт
Petmall.bg е верен приятел на Вас и Вашият домашен любимец от първия ден заедно! Кученцето ви си е намерило ЧОВЕКА, а вие своят НАЙ-ДОБЪР приятел!        За да отпразн...
Регулярна доставка
19.05.2022
Регулярна доставка
„О, не! Забравих да взема храна за кучето!” Случва ли ви се да забравите покрай всички задачи да вземете храна за домашния любимец или да установите, че пакета с храната е празен, а не ст...
autoship-image

Абонамент регулярна доставка