Начало
Профил
Любими
Кошница
Меню
Кучета
Котки
Риби
Птици
Малки животни
Тераристика
ПРОМОЦИИ
Вземете -15% с Регулярна доставка
Хотели за кучета в София
Хотели За Кучета В София: Кои Са Най-Добрите
23.01.2018

На всички стопани на кучета се е случвало: налага се да пътувате, или пък наближава дълго планираната лятна ваканция, а още не сте измислили на кой да оставите кучето си. Родителите ви живеят в друг град; приятелите ви не са особени любители; а тези, които са, имат кучета, които не се разбират с вашето.

Ами сега?

Повечето хора, особено в големите градове, са чували за хотели за домашни любимци, по-специфично за кучета. Чували сме, но до там. Не сме наясно какви са условията вътре, наистина ли ще гледат домашния ни любимец добре или само ще го приберат в някоя клетка, какви са цените и така нататък, и така нататък.

В тази статия Петмол ще се опита да отговори на всичките ви въпроси да ви предложи няколко от най-добрите — поне според клиентите им — хотели за кучета в София. Защото, в крайна сметка, с всичките процедури по летищата, само и едно куче ви липсва…

Хотелите за кучета не са приюти

Преди да започнем да изброяваме хотели и да споменаваме основните им предимства, нека да успокоим най-притеснените стопани. Дори и някъде все още да съществуват хотели за кучета, които държат гостите си в клетки върху застелено одеяло, те не биха издържали дълго на конкуренцията. Истината е, че повечето хотели вече предлагат домашна обстановка, постоянно човешко присъствие, а понякога дори и самостоятелни стаи. Кучетата се разхождат редовно, обикновенно имат и възможността да тичат в частни дворове, а понякога дворовете са оборудвани и с допълнителни игри и забавления. Ех, дано някой ден и приютите за животни да изглеждат така.

Като цяло, има голям смисъл да оставите кучето си на хотел. А къде точно? Ето няколко предложения.

 

Дог-Ленд Хотел

Дог-Ленд хотел София е добър хотел за кучета в полите на Витоша. Намиращ се в къща в Бояна, той представлява голяма къща с двор. Дворът е оборудван с множество занимания за по-активните домашни любимци.

Кучетата там се настаняват или по няколко — ако самите те го позволяват — или самостоятелно в стая. Човешкото присъствие е на практика постоянно. Много добре е, че гледат да има човек при всяко куче особено вечерите. Тогава обиновенно животните са свикнали стопаните им да се прибират от работа и да прекарват време с тях, така че биха били нещастни, ако са съвсем сами.

Според сайта на хотела, имате и избор от качествени храни, а можете да си донесете и вашата, ако кучето ви е от по-претенциозните.

Цени: Минимум 15лв на денонощие; има по-скъпи варианти включващи индивидуални занимания.

 

Хотел Опашатковци

Денонощна компания, домашна обстановка и дълги разходки в красиви паркове — това предлага хотел за кучета Опашатковци. Както казват и на сайта си, този хотел е “еднппростратнствен” — идеален вариант за социални кучета, не толкова добър ако доашният ви любимец е или много страхлив, или много агресивен.

Гостоприемството на Опашатковци не е ограничено само до кучета. За сметка на това кучетата са най-честите посетители и рядко надвишават 3 на брой, което прави гледането по-лесно и позволява на всеки домашен любимец да получи достатъчно внимание.

Опашатковци е в по-оживена част на града, за разлика от повечето други хотели. Това го прави подходящ за животни, които не могат да пътуват дълго в кола.

Цени: Минимум 25лв а денонощие. Има по-скъпи варианти за специфични услуги, като например приемане на разгонени кучета.
 

Хотел Шампион

Шампион са много повече от хотел за кучета. Истината е, че може би услугата, с която са най-популярни, е обучение на кучета — и то до изключително високо ниво. Ако желаете, можете да се възползвате от двете услуги едноврменно: хотел и обучение. Ако пък домашният ви любимец е достатъчно послушен по вашите стандарти и не смятате да го водите на кинеложки изложби, все пак можете да погостувате на  гостоприемните шампиони.

Хотел Шампион е разположен на 12км от София, така че ще попътувате. За сметка на това, кучето ви ще получи достъп до една от осем самостоятелни “стаи” (по-скоро големи, добре проектирани клетки), предлагащи комфорт и уют, както и до самостоятелно дворче. Разходките са редовни и храната е добра. Това, което забелязахме, е че не споменават дали кучетата имат постоянен достъп до човешко присъствие, което за някои стопани е решаващо.

Може да избирате между два варианта на хранене: полу пансион и пълен пансион.

Цени: Не са упоменати на сайта

 

Хотел Хъбба Хъбба Петс

Хъбба Хъбба Петс е един от хотелите за домашни животни, предлагащи най-голямо разнообразие от услуги. Първо, те приемат на практика всякакви домашни любимци. Освен това, освен стандартният хотел за кучета, при тях можете да се възползвате и от т.нар. Забавачка за кучета. На кратко, те ще си играят с кучето ви, ще го разхождат и занимават цял ден, за да може да се прибира вкъщи доволно и приятно уморено.

Съществено подобрение на услугата хотел за кучета са въвели чрез опцията за транспорт. Това да дойдат да вземат домашният ви любимец от вас и да го заведат до хотела е страхотно удобство, особено предвид размерите на София.

Хотелът се намира в неподсредтвена близот до Витоша и предлага уютна домашна обстановка.

Цени: Не са упоменати на сайта.

 

Трифонов Ленд

Още един хотел в околностите на Западен Парк, но пък разбираме защо е важно хотелите за кучета винаги да са позиционирани в близост до големи зелени площи. Трифонов Ленд също предлагат отделни помещения и двор, разделен на четири отделни части Това им позволява да групират кучетата по размер, както и по характер, за да може всички да си изкарат добре.

На домашните любимци не им липсва човешко присъствие, особено по време на игрите навън. Хотелът предлага също и транспорт, а и допълнителната услуга “разходки на кучета по домовете”, която все още не е често срещана у нас.

Персоналът препоръчва на кучето да се донесе обичайната му храна, както и леглото му и/или любима играчка, които да му помогнат да се адаптира по-добре към непознатата среда.

Цени: Стандартна цена от 20лв на нощувка. Предлагат се отстъпки за повече от един домашен любимец на един и същи собственик.

 

Е, след това кратко проучване признаваме, че да оставиш кучето си на хотел не е никак лоша идея. И въпреки че повечето хотели предлагат изхранване с висококачествени продукти, действително е добре да занесете любимата му храна, както и всякакви любими аксесоари. Ако домашния си любимец още си няма предпочитания, не е късно да му изградите навици: разгледайте всички видове храни и аксесоари за кучета, подберете най-добрите и когато те станат любими на опашатия ви приятел, ще знаете че е готов за първата си нощувка на хотел.

 

Още публикации
Храна Platinum! Платинен стандарт в храните за домашни любимци!
01.04.2024
Храна Platinum! Платинен стандарт в храните за домашни любимци!
Всички ние знаем колко важна е висококачествената храна за домашни любимци за тяхното здраве. Когато става въпрос за хранене на нашите домашни любимци, няма компромиси. Platinum се отличава с ИНОВАТИВ...
Взимане от магазин с ДОПЪЛНИТЕЛНА ОТСТЪПКА!
20.10.2023
Взимане от магазин с ДОПЪЛНИТЕЛНА ОТСТЪПКА!
Знаете ли, че при всяка направена от вас поръчка, която идвате да вземете лично в един от ТРИНАДЕСЕТТЕ ни физически магазини в София, получавате ЦЕЛИ 5% допълнително от крайната сума? Ето и как став...
НОВО КУЧЕ У ДОМА! ПОДАРЪК за здравословен старт
16.01.2023
НОВО КУЧЕ У ДОМА! ПОДАРЪК за здравословен старт
Petmall.bg е верен приятел на Вас и Вашият домашен любимец от първия ден заедно! Кученцето ви си е намерило ЧОВЕКА, а вие своят НАЙ-ДОБЪР приятел!        За да отпразн...
Регулярна доставка
19.05.2022
Регулярна доставка
„О, не! Забравих да взема храна за кучето!” Случва ли ви се да забравите покрай всички задачи да вземете храна за домашния любимец или да установите, че пакета с храната е празен, а не ст...
autoship-image

Абонамент регулярна доставка