Изберете вашата държава и език
 
23 ян. 2018

Хотели За Кучета В София: Кои Са Най-Добрите

Хотели за кучета в София

На всички стопани на кучета се е случвало: налага се да пътувате, или пък наближава дълго планираната лятна ваканция, а още не сте измислили на кой да оставите кучето си. Родителите ви живеят в друг град; приятелите ви не са особени любители; а тези, които са, имат кучета, които не се разбират с вашето.

Ами сега?

Повечето хора, особено в големите градове, са чували за хотели за домашни любимци, по-специфично за кучета. Чували сме, но до там. Не сме наясно какви са условията вътре, наистина ли ще гледат домашния ни любимец добре или само ще го приберат в някоя клетка, какви са цените и така нататък, и така нататък.

В тази статия Петмол ще се опита да отговори на всичките ви въпроси да ви предложи няколко от най-добрите — поне според клиентите им — хотели за кучета в София. Защото, в крайна сметка, с всичките процедури по летищата, само и едно куче ви липсва…

Хотелите за кучета не са приюти

Преди да започнем да изброяваме хотели и да споменаваме основните им предимства, нека да успокоим най-притеснените стопани. Дори и някъде все още да съществуват хотели за кучета, които държат гостите си в клетки върху застелено одеяло, те не биха издържали дълго на конкуренцията. Истината е, че повечето хотели вече предлагат домашна обстановка, постоянно човешко присъствие, а понякога дори и самостоятелни стаи. Кучетата се разхождат редовно, обикновенно имат и възможността да тичат в частни дворове, а понякога дворовете са оборудвани и с допълнителни игри и забавления. Ех, дано някой ден и приютите за животни да изглеждат така.

Като цяло, има голям смисъл да оставите кучето си на хотел. А къде точно? Ето няколко предложения.

 

Дог-Ленд Хотел

Дог-Ленд хотел София е добър хотел за кучета в полите на Витоша. Намиращ се в къща в Бояна, той представлява голяма къща с двор. Дворът е оборудван с множество занимания за по-активните домашни любимци.

Кучетата там се настаняват или по няколко — ако самите те го позволяват — или самостоятелно в стая. Човешкото присъствие е на практика постоянно. Много добре е, че гледат да има човек при всяко куче особено вечерите. Тогава обиновенно животните са свикнали стопаните им да се прибират от работа и да прекарват време с тях, така че биха били нещастни, ако са съвсем сами.

Според сайта на хотела, имате и избор от качествени храни, а можете да си донесете и вашата, ако кучето ви е от по-претенциозните.

Цени: Минимум 15лв на денонощие; има по-скъпи варианти включващи индивидуални занимания.

 

Хотел Опашатковци

Денонощна компания, домашна обстановка и дълги разходки в красиви паркове — това предлага хотел за кучета Опашатковци. Както казват и на сайта си, този хотел е “еднппростратнствен” — идеален вариант за социални кучета, не толкова добър ако доашният ви любимец е или много страхлив, или много агресивен.

Гостоприемството на Опашатковци не е ограничено само до кучета. За сметка на това кучетата са най-честите посетители и рядко надвишават 3 на брой, което прави гледането по-лесно и позволява на всеки домашен любимец да получи достатъчно внимание.

Опашатковци е в по-оживена част на града, за разлика от повечето други хотели. Това го прави подходящ за животни, които не могат да пътуват дълго в кола.

Цени: Минимум 25лв а денонощие. Има по-скъпи варианти за специфични услуги, като например приемане на разгонени кучета.
 

Хотел Шампион

Шампион са много повече от хотел за кучета. Истината е, че може би услугата, с която са най-популярни, е обучение на кучета — и то до изключително високо ниво. Ако желаете, можете да се възползвате от двете услуги едноврменно: хотел и обучение. Ако пък домашният ви любимец е достатъчно послушен по вашите стандарти и не смятате да го водите на кинеложки изложби, все пак можете да погостувате на  гостоприемните шампиони.

Хотел Шампион е разположен на 12км от София, така че ще попътувате. За сметка на това, кучето ви ще получи достъп до една от осем самостоятелни “стаи” (по-скоро големи, добре проектирани клетки), предлагащи комфорт и уют, както и до самостоятелно дворче. Разходките са редовни и храната е добра. Това, което забелязахме, е че не споменават дали кучетата имат постоянен достъп до човешко присъствие, което за някои стопани е решаващо.

Може да избирате между два варианта на хранене: полу пансион и пълен пансион.

Цени: Не са упоменати на сайта

 

Хотел Хъбба Хъбба Петс

Хъбба Хъбба Петс е един от хотелите за домашни животни, предлагащи най-голямо разнообразие от услуги. Първо, те приемат на практика всякакви домашни любимци. Освен това, освен стандартният хотел за кучета, при тях можете да се възползвате и от т.нар. Забавачка за кучета. На кратко, те ще си играят с кучето ви, ще го разхождат и занимават цял ден, за да може да се прибира вкъщи доволно и приятно уморено.

Съществено подобрение на услугата хотел за кучета са въвели чрез опцията за транспорт. Това да дойдат да вземат домашният ви любимец от вас и да го заведат до хотела е страхотно удобство, особено предвид размерите на София.

Хотелът се намира в неподсредтвена близот до Витоша и предлага уютна домашна обстановка.

Цени: Не са упоменати на сайта.

 

Трифонов Ленд

Още един хотел в околностите на Западен Парк, но пък разбираме защо е важно хотелите за кучета винаги да са позиционирани в близост до големи зелени площи. Трифонов Ленд също предлагат отделни помещения и двор, разделен на четири отделни части Това им позволява да групират кучетата по размер, както и по характер, за да може всички да си изкарат добре.

На домашните любимци не им липсва човешко присъствие, особено по време на игрите навън. Хотелът предлага също и транспорт, а и допълнителната услуга “разходки на кучета по домовете”, която все още не е често срещана у нас.

Персоналът препоръчва на кучето да се донесе обичайната му храна, както и леглото му и/или любима играчка, които да му помогнат да се адаптира по-добре към непознатата среда.

Цени: Стандартна цена от 20лв на нощувка. Предлагат се отстъпки за повече от един домашен любимец на един и същи собственик.

 

Е, след това кратко проучване признаваме, че да оставиш кучето си на хотел не е никак лоша идея. И въпреки че повечето хотели предлагат изхранване с висококачествени продукти, действително е добре да занесете любимата му храна, както и всякакви любими аксесоари. Ако домашния си любимец още си няма предпочитания, не е късно да му изградите навици: разгледайте всички видове храни и аксесоари за кучета, подберете най-добрите и когато те станат любими на опашатия ви приятел, ще знаете че е готов за първата си нощувка на хотел.

 

newsletter-image