Начало
Профил
Любими
Кошница
Меню
Кучета
Котки
Риби
Птици
Малки животни
Тераристика
ПРОМОЦИИ
Вземете -15% с Регулярна доставка
Вярвате ли, че животните носят късмет?
Вярвате ли, че животните носят късмет?
15.12.2016

Една статия за суеверните хора с нестандартен привкус- или какво животно ще  донесе късмет в живота ни?

Всеки ден стотици хиляди хора следват определени поведенчески модели,  с цел да поканят късмета в дома им. Едни носят конкретни цветове, други кръстосват пръсти и хвърлят сол зад рамото си, а пък трети твърдо вярват в магията на определени числа. Ако и Вие сте от тези хора или  имате някакво друго вярване, за това кое е късметлийско и кое не, Ви предлагам да видите интересни  животни, които според някои народи носят  късмет, а може пък сред тях да откриете бъдещия си домашен любимецJ.

Прилеп

В зависимост от това в коя част на земното кълбо се намирате, прилепите носят различни послания. Но в Китай, прилепите са символ на дълъг живот и са сред предпочитаните талисмани за дома. Суеверните хора сигурно знаят, че ако видят прилеп летящ в сумрака, това ще им донесе късмет. Ако случайно това животно се окаже в дома Ви, не се плашете и това е на късмет. По принцип в България няма кръвопийни и месоядни прилепи, а именно те са преносители на бяс. Тези, които ни обитават се изхранват с насекоми и са плашливи.

Пчела

Ако видите пчела да лети около прозореца Ви, това е знак за добър късмет, разбира се стига да не сте алергични.  Летящата пчела в близост до дома също така означава, че ще Ви навести чужденец. По мистичното суеверие за пчелата е , че тя създава златото на земята- меда и ако това животинче ни навести в съня или на яве, означава, че трябва да се погрижим за имотите ни, парите и съкровищата ни.  Ако изберем за талисман пчела,  това ще ни донесе изобилие в живота.

Бик

Още от времето на египтяните бикът е символ на късмет, за тях той е олицетворявал сила и достойнство.  В някои култури бикът е талисман за дълголетие , добро здраве и щастлива любов. Древните гърци пък смятали, че бикът имал лика на Бог на плодородието и се смятало, че който носи такъв символ, ще бъде възнаграден с голямо семейство и плодородна почва за обработване.

Костенурка

Някои народи приемат, че костенурката е творение на природата, което представлява със своята черупка купола на небето и е символ на небесната добродетел. По разпространено е вярването, че костенурката е символ на дълголетие. Също така се смята, че тя носи мъдрост и постоянство в дома. Космически погледнато пък костенурката спомага за реда. Ако сте любители на Фън Шуй, трябва да поставите костенурката в северната част на жилището Ви и това ще Ви донесе благоденствие и късмет.

ДЕЛФИН

Делфинът е сред най- умните бозайници на планетата. Връзката му с човека датира от древни времена. Има хиляди истории за делфини спасили хора от удавяне, от акули и морски стихии. И именно заради тях,  делфинът е символ на спасението.  Още по времето на древните мореплаватели, делфинът е бил символ на късмет и спасение.  Те плували в открито море с месеци и срещата с делфин за тях бил сигурен знак , че земята е наблизо. Не случайно в  много градове  в близост до вода, може да видим изобилие от статуи или дърворезби на делфини, така те пращат късмет на своите моряци. Ако изберете за талисман статуетка с два делфина, плаващи в една посока, това ще донесе в живота ви равновесие. Ако пък си вземете делфин с котва, ще ви донесе разсъдливост. Делфинът в случая е символ на скорост, а котвата на стабилност, тоест за такъв талисман ще пасне идеално израза „ Бързай- бавно!”

Слон

Слонът  е любимо животно на мнозина. В Китай и Индия дори се счита за свещено и не случайно е символ на царската власт. Според тях слон с вирнат хобот ще донесе богатство и благополучие в дома . Ако погледнем назад в историята, ще открием какви ли не легенди за слона. На Изток, от стотици години се счита, че това могъщо животно е символ на дълголетие и мъдрост. И това е разбираемо и логично само, ако погледнем в природата, слонът живее над 100години, представяте ли си колко знания и умения натрупват за толкова време? Каменни слонове охраняват гробовете на древни династии и се смята, че при допирът с тях, бездетни майки ще се сдобият с рожба.  Най- общото възприятие за символът на слона е , че той носи мъдростта и силата. Ако изберете такава фигурка за талисман на къщата, не забравяйте да го сложите с гръб към вратата, това символизира, че той влиза в дома ви и носи със себе си късмета и благополучието.

Риба

Още египтяните изработвали фигури на риби, за да им донесе късмет. Римляните пък смятали, че рибата освен късмет, ще им донесе успех и уважение в брака.  За Япония и Китай този символ носи богатство и щастие. Ранните Християни са приемали рибата като знак за смелост и вярност към Бога. В днешно време рибата е основно със значение на апетитно и здравословно ястие.

ЧЕРНА КОТКА

Историята за черната котка е интересна във времето. Сравнително от скоро се смята, че черната котка е лош късмет. Този идея сигурно продължава средновековното разбиране, че зад всяка черна котка, стои скрита вещица. Но нека бъдем съвременни хора и да махнем от главите си тези вещерски истории. Не случайно в Египет тези черни грации са били свещени. От друга страна за Японците това животно е символ на късмет. Има дори народна мъдрост, която гласи, че ако на прага на дома Ви стой черна котка, това ще донесе много късмет на домакинството. А от край време моряците вярват, че черна котка на борда ще им донесе безопасно плаване, даже на някои места, съпругите на моряците им подаряват такова животинче преди отплаване, за да са сигурни, че техните мъже ще се приберат живи и здрави у дома.

Ако някъде из тези редове нещо Ви е докоснало и вярвате, че именно това животно ще Ви донесе щастие, късмет, мъдрост и още нещо, ще се радвам да го прочета.  Ако пък вече си имате друг любим талисман, за мен ще е вълнуващо да споделите какъв е той и какво символизира. В днешно време е трудно да спрем за минута-две и да повярваме в малкото чудо, което може да ни донесе едно животно, но защо да не пробваме точно днес да си дадем това време? Все пак сме на прага на вълшебни празници, може да се случи нещо магично!

 

С пожелания за вълшебни усмивки,

Ая,

Любителката на животните

Още публикации
Храна Platinum! Платинен стандарт в храните за домашни любимци!
01.04.2024
Храна Platinum! Платинен стандарт в храните за домашни любимци!
Всички ние знаем колко важна е висококачествената храна за домашни любимци за тяхното здраве. Когато става въпрос за хранене на нашите домашни любимци, няма компромиси. Platinum се отличава с ИНОВАТИВ...
Взимане от магазин с ДОПЪЛНИТЕЛНА ОТСТЪПКА!
20.10.2023
Взимане от магазин с ДОПЪЛНИТЕЛНА ОТСТЪПКА!
Знаете ли, че при всяка направена от вас поръчка, която идвате да вземете лично в един от ТРИНАДЕСЕТТЕ ни физически магазини в София, получавате ЦЕЛИ 5% допълнително от крайната сума? Ето и как став...
НОВО КУЧЕ У ДОМА! ПОДАРЪК за здравословен старт
16.01.2023
НОВО КУЧЕ У ДОМА! ПОДАРЪК за здравословен старт
Petmall.bg е верен приятел на Вас и Вашият домашен любимец от първия ден заедно! Кученцето ви си е намерило ЧОВЕКА, а вие своят НАЙ-ДОБЪР приятел!        За да отпразн...
Регулярна доставка
19.05.2022
Регулярна доставка
„О, не! Забравих да взема храна за кучето!” Случва ли ви се да забравите покрай всички задачи да вземете храна за домашния любимец или да установите, че пакета с храната е празен, а не ст...
autoship-image

Абонамент регулярна доставка