Начало
Профил
Любими
Кошница
Меню
Кучета
Котки
Риби
Птици
Малки животни
Тераристика
Ветеринарна аптека
ПРОМОЦИИ
Вземете -15% с Регулярна доставка

JBL PRONOVO GUPPY FLAKES S 100ml- Осн. храна размер S за гупи и други живораждащи риби с дължина 3 – 10 cm (люспи)

5,0 от 5 2 оценки
Арт. № J3017500
5.30 лв.
1 бр.
Добави
JBL NovoGuppy е основна храна за групи на люспи, 100мл.
Още информация
Няма оставени мнения за този продукт
Добави мнение
Информация за продукта

JBL PRONOVO GUPPY FLAKES S

Основна храна за аквариумни рибки, люспи с размер S за гупи и други живородни рибки с размер 3-10 см

  • Пребиотична и плаваща храна за аквариумни рибки: специалните диетични влакнини в храната доставят храна за полезните чревни бактерии за здравословно храносмилане
  • Натурални суровини без изкуствени добавки за естествена диета и здрави аквариумни рибки. Тествана на изследователските експедиции на JBL в тропиците
  • Много добро приемане сред всички видове живородни гупи, благодарение на висококачествени суровини като сьомга, скариди, калмари и крил
  • С висококачествен естествен астаксантин от крил и спирулина, който осигурява перфектно оцветяване при бойни риби
  • Съдържание на опаковката: фабрично запечатана, непропусклива за въздух и светлина опаковка, капачка с дозатор. Рециклираща се опаковка.

Общото между тях е, че раждат живи малки и не снасят яйца като повечето видове риби. В природата живородните риби се хранят с насекоми, ларви на насекоми, водорасли и всичко друго, което може да се яде - не са придирчиви. В зависимост от местообитанието, водораслите с малките животни, живеещи по тях, формират най-голямата част от хранителния им спектър.

Пробиотици и пребиотици?

Пробиотичните храни, като някои видове кисело мляко, съдържат живи бактериални култури за стимулиране на здравето, но само когато се консумират в големи количества. Такива храни, включително пробиотичната храна за риби, могат лесно да се развалят и след това да имат обратен ефект. Положителният ефект върху здравето е доста спорен.

Пребиотиците са „субстрати, които се използват селективно от микроорганизмите гостоприемници и осигуряват ползи за здравето“. Учените са единодушни, че те насърчават храносмилането и по този начин здравето.

В случая с аквариумните риби има още един съществен аспект: при по-добро храносмилане се отделя по-малко и по този начин водата е по-малко замърсена, причинявайки по-малко проблеми с водораслите и поддържайки водата по-чиста.

Люспи или гранули?

Честно казано, това е абсолютно въпрос на избор! Ако използвате автоматична хранилка като JBL AutoFood, ТРЯБВА да изберете гранулирана храна, тъй като почти всички автоматични хранилки са подходящи само за гранули. Ако планирате да използвате автоматична хранилка за следващата си почивка, привикнете отрано рибите си с гранулираната храна от автоматичната хранилка. За някои риби е малко трудно да преминат от гранули към люспи или обратното.

Животински видове: гупи, живородни

Размер: 3 – 10см

Тип храна: люспи

Цвят: многоцветни

Дозировка: Хранете 1 – 2 пъти дневно, толкова колкото рибите изяждат за няколко минути.

Аналитични съставки: суров протеин: 36.0%, мазнини: 5.0%, сурови влакнини: 2.0%, сурова пепел: 7.0%.

Състав: спирулина, брашно от сьомга, пшенично брашно, соево брашно, пшеничен зародиш, царевично брашно, брашно от скариди, оризово брашно, екстракт от дрожди, пшеничен глутен, картофени люспи, влакнини от ябълка, куркума, гума гуар.

Добавки: Антиоксиданти: 1b306(i). Оцветители: не са добавени от JBL. Витамини за кг: витамин A: 25000IE, витамин D₃: 3000IE, витамин E: 300мг, витамин C: 200мг.

 

Възможно е при направата на Вашата поръчка, този продукт вече да е изчерпан. Ако съответния продукт липсва, ще се свържем с Вас на оставения телефонен номер или имейл. Ако продукта е наличен, той ще Ви бъде доставен в най-кратък срок.
autoship-image

Абонамент регулярна доставка

Здравейте,
изберете как да се свържете с нас.