Начало
Профил
Любими
Кошница
Меню
Кучета
Котки
Риби
Птици
Малки животни
Тераристика
ПРОМОЦИИ
Вземете -15% с Регулярна доставка
Кои са най-предпочитаните породи  кучета за 2016 година?
Кои са най-предпочитаните породи кучета за 2016 година?
03.11.2016

 

 

Разхождам се днес в парка, в така любимата ми „ Борисова градина”. Вятърът пощипва бузите ми, гледам наоколо различни стопани, с разнообразни породи кучета. Всяко от тях със своята уникалност и характер, всяко с настроение за игра и любов към разходката. Направи ми впечатление, че все пак има някои видове кучете, които се срещат доста често и това ме разчовърка да помисля, има ли мода в пазаруването на кучета? 

Прибрах се вкъщи, направих си топъл шоколад и се порових из нета. Прочетох интересни факти за различни породи кучета и определено забелязах, че във всяка държава има предпочитания за различните породи. И веднага ми се прииска да го споделя с Вас една от класациите – кои са най-предпочитаните породи кучета за 2016 година според Американския киноложки клуб.

Номер 1 Лабрадор Ретривър

 

Тази порода е  голяма, любяща, умна, динамична, лоялна, идеална за семейно куче с деца. Произхожда от  породата Нюфаундленд и именно затова Лабрадорът  обожава да плува и лудее във водата. Среща се в три цвята- бежов, черен и кафяв. Експертите наричат устата му „ мека уста”, тоест каквото и да захапе с нея, може да не го нарани, дори яйце. Те са сред най- бързо възприемащите и лесно обучаващите се в царството на кучетата. Когато и да решите да вземете този сладур за домашен любимец, просто няма как да сбъркате в избора си.

Номер 2 Немска Овчарка

Струва ми се, че всеки от нас помни сериала за детектива и неговото куче Рекс. Немските овчарки са сред най-предпочитаните кучета за домашен любимец, за куче пазач и за така наречените „ работещи породи” – пазачи по летища, граници и търсещи хора при бедствия. Това не е случайно, тъй като те са едни от най-интелигентните и податливи на обучение животни. Ако решите да си вземете този хубавец у дома, знайте че те се привързват много към стопаните си и имат нужда от дълги разходки, с места за тичане.

Номер 3 Голдън Ретрийвър

Една от най-разпознаваемите породи по цял свят са Голдъните. Статистически погледнато са сред кучетата, които най-малко хапят и нямат лош дъх. Обожават да имат нещо в устата, играчки, закачки и разбира се лакомства. Тези хубавци са сред най-предпочитаната порода за кучета- водачи. Обичат да тичат, да плуват, копаят дупки и да си похапват. Избирайки тази поради за любимец, избирате куче, което ще Ви дари с много любов и целувки.

Номер 4 Булдог

 

Представителите на тази порода са смели и силно уверени. Ако други породи биха потърсили очите на стопаните им в определени ситуации, булдогът върви напред без да се замисля. Когато си наумят нещо, е много трудно да не го направят. Тялото им е изградено от здрави мускули от врата до краката, затова е по-добре да се възпитават от малки, за да не теглят стопаните си из парковете.  Ако трябва да ги определя с една дума, бих използвала- забавни кучета- само като ги погледнеш и няма как да не се усмихнеш на тази смешна муцуна и забавните звуци, които издават, леко грухтене и сумтене. Днес булдогът е сред любимите породи на хората, нищо че в историята им са били използвани за боеве. Това остава назад във времето като грешка на човека, защото всъщност  по характер те са изключително добри и мили кучета.   

Номер 5 Бигъл

 

Ако искате никога да не Ви е скучно, си вземете бигъл. Тези сладурковци са луди по душа, вечно ентусиазирани и силно стимулирани да търсят. Произлизайки от ловни кучета, имат отлично обоняние и много добре развит инстинкт за „ намиране на неща ”. Те са средна порода кучета, достигат до 10-12кг. и на височина до 40см. Тези представители имат много енергия и затова се нуждаят от активни разходки. По характер са дружелюбни и добри, обичат да се глезят и дори биха се наместили в леглото на стопанина им. Като малки са дивачета, затова трябва да се внимава, ако се оставят за по-дълго време сами.   

По- назад в тази класация поред до десето място се нареждат:

6. Френски булдог

7. Йоркширски териер;

 

 

 

8. Пудел;

 

 

9. Ротвайлер;

 

10. Боксер;

Избирайки която и да е от тези най-любими породи кучета, или пък осиновявайки бездомно куче, трябва да знаете, че всяко от тях си е с индивидуален характер. Важното за тези четириноги приятели е да бъдат гледани отговорно от техните стопани. Всяко куче има нужда от социалност- да прекарва време с хора и други кучета. Затова преди да побегнете да вземете някой малък пухчо, хубаво си помислете дали имате времето и желанието да го разхождате, храните правилно, водите на ветеринар, да го решите и къпете и най-важното – да го галите и обичате. На всеки, който знае, че  отговорът е „ ДА ”- искам и мога да гледам куче, пожелавам много любов и сладки целувки с бъдещия домашен любимец. А на всеки, който още се чуди дали ще може да отделя време, внимание и средства за отглеждането на куче, ще кажа „ ...заслужава си всяка минута и всяко левче, няма друга такава безусловна любов. ”

Успех на всеки в приключението да имаш куче!

Ая,

 

Любителката на животните.

Още публикации
Храна Platinum! Платинен стандарт в храните за домашни любимци!
01.04.2024
Храна Platinum! Платинен стандарт в храните за домашни любимци!
Всички ние знаем колко важна е висококачествената храна за домашни любимци за тяхното здраве. Когато става въпрос за хранене на нашите домашни любимци, няма компромиси. Platinum се отличава с ИНОВАТИВ...
Взимане от магазин с ДОПЪЛНИТЕЛНА ОТСТЪПКА!
20.10.2023
Взимане от магазин с ДОПЪЛНИТЕЛНА ОТСТЪПКА!
Знаете ли, че при всяка направена от вас поръчка, която идвате да вземете лично в един от ТРИНАДЕСЕТТЕ ни физически магазини в София, получавате ЦЕЛИ 5% допълнително от крайната сума? Ето и как став...
НОВО КУЧЕ У ДОМА! ПОДАРЪК за здравословен старт
16.01.2023
НОВО КУЧЕ У ДОМА! ПОДАРЪК за здравословен старт
Petmall.bg е верен приятел на Вас и Вашият домашен любимец от първия ден заедно! Кученцето ви си е намерило ЧОВЕКА, а вие своят НАЙ-ДОБЪР приятел!        За да отпразн...
Регулярна доставка
19.05.2022
Регулярна доставка
„О, не! Забравих да взема храна за кучето!” Случва ли ви се да забравите покрай всички задачи да вземете храна за домашния любимец или да установите, че пакета с храната е празен, а не ст...
autoship-image

Абонамент регулярна доставка